Akció közben robbant le egy rendőrautó

A pórul járt közegek végül gyalog siettek a tett helyszínére.
Hirdetés

A tragikomédiába illő eset a Bacău megyei Moinești municípiumban történt a múlt héten, olvasható az Europol szakszervezet Facebook-oldalán.

A helyi rendőrséget 112-es sürgősségi hívás útján riasztották: ismeretlen tettes megpróbál behatolni egy lakásba. Két rendőr azonnal beült az egyik Dacia Logan márkájú rendőrségi gépkocsiba, hogy a helyszínre siessen. Megjegyzendő: a gépkocsin pár hónappal korábban végeztek műszaki ellenőrzést.

Útközben azonban bekövetkezett minden rendőr rémálma: az autó köhögött párat, aztán leállt, és nem volt hajlandó újraindulni. Az egyik közeg végül felhívta a 112-es sürgősségi számot, hogy küldjenek egy vontatót és vontassák be a meghibásodott járművet.

Ám az akciót nem hagyták annyiban: gyalog siettek tovább, viszont érthető módon alaposan elkéstek. 20 perc telt el a sürgősségi hívás után, mire a helyszínre érkeztek, és a betörőnek már nem volt se híre, se hamva. Valószínűleg megijedt a lakástulajdonos által okozott zajtól és elillant.

Hirdetés

A lerobbant rendőrautót végül egy segítőkész magánszemély vontatta be a rendőrség székhelyére.

Az Europol szakszervezet szerint, többször is figyelmeztették a Bacău megyei rendőr-főkapitányság vezetőjét, hogy a rendőrautók régiek, nem felelnek meg sem műszaki, sem esztétikai szempontból, és le kellene őket cserélni.

Hirdetés