Wizz Air-rel New Yorkba és Torontóba?

Úgy tűnik, bár nem Kolozsvárról vagy Nagyváradról.
Hirdetés

Transzatlanti járatok indítását tervezi a Wizz Air – írja nem hivatalos forrásokra hivatkozva az aeronews.ro szakportál.

Az idézett források szerint a fapados légitársaság New Yorkba és Torontóba indítana menetrendszerű járatokat a London Luton repülőtérről, és nem is a távoli jövőben, hanem 2018 márciusától.

Az útvonalakat Airbus A321-esekkel repülnék, ennek a típusnak 5950 km a hatótávolsága. Ebből a típusból a Wizz Air flottájában 22 darab van és 2019-ig további 19-et tervez beüzemelni, júniusban pedig újabb tíz ilyen gépet rendelt.

A Wizz Air egyébként nemrég céget alapított Londonban Wizz Air UK Ltd. néven, Váradi József vezérigazgató pedig azt nyilatkozta, hogy a következő céljuk a brit légijármű-üzembentartási engedély (AOC) megszerzése. Ezzel egyrészt csökkentenék a Brexit kedvezőtlen hatásait, másrészt lehetővé válna a transzatlanti járatok indítása Londonból.

A Wizz Air annyit reagált, hogy nem kommentálja a médiában megjelent spekulációkat és híreszteléseket. Az aeronews.ro azonban emlékeztet, hogy korábban, a Bukarest-Athén és a Kolozsvár-Athén járatok beindítása előtt három nappal a cég még azt mondta: túl drága neki a görög főváros reptere.

Hirdetés