Sok a köd Erdélyben, de a hétvége gyönyörű lesz

Az évszakhoz képest meleg, azaz tökéletes kirándulóidő lesz.
Hirdetés
Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) sárga jelzésű azonnali (nowcasting) ködriadót adott ki péntek reggel több erdélyi megyére. Eszerint Erdélyben pénteken 11 óráig Fehér Hargita, Maros, Máramaros, Kolozs, Szilágy és Beszterce-Naszód megye településén lesz köd.
 
A hétvégén napközben viszont kellemes meleg lesz, Bukarestben vénasszonyok nyara tombol, 25-27 Celsius fok is lehet. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, Székelyföldön 0 és 2 fok közé is süllyedhet.
 
Szombaton is reggel köd, napközben meleg várható, a nappali csúcshőmérséklet 17 és 27 fok között alakul, az ország nyugati és észak-nyugati részén viszont már elkezdődik a lehűlés. Északon, az ország közepén és észak-keleti részeken elszórtan eső lehetséges. Gyenge szél várható, hegyvidéken azonban megerősödhet. Az éjszakai minimumok 7-14 fok között alakulnak. 
 
Vasárnap több helyen várható felhősödés, eső, a hőmérséklet az évszakhoz képest továbbra is meleg lesz – közli Országos Meteorológiai Igazgatóság.

Hirdetés