Fagyásgátló folyadékkal fertőzött vizet ivott 17 gyerek egy iskolában

Brăila megyében történt. A gyermekeket kórházba szállították.
Hirdetés

A Brăila megyei Victoria egyik iskolájában javításokat végeztek a hőközponton. A munkálatok során a fagyásgátló folyadék bekerült az iskola vízellátó rendszerșbe. A feltételezések szerint a mérgező folyadék a környező házakat ellátó rendszerekbe is bekerülhetett.

A gyermekek tornaóra után nekiálltak vizet inni, és érezték, hogy különös, édeskés íze van. Szóltak a tanároknak, akik azonnal riasztották a sürgősségi egységeket, és a gyermekeket kórházba szállították, szám szerint tizenhetet.

A gyerekek állapota egyelőre kielégítő, viszont Alina Neacșu, a brăilai megyei kórház orvos-igazgatója szerint, a fagyásgátló folyadék bevitele esetében a tünetek csupán három-négy óra elteltével jelentkeznek, ezért a diákokat legalább 24 órán keresztül megfigyelés alatt tartják.

Cătălin Canciu megyei tanfelügyelő elmagyarázta, hogy az iskola felújítás alatt áll, és a kivitelező úgy döntött, fagyásgátló folyadékot vezet a fűtésrendszerbe, tekintettel a közeledő hideg időszakra. Egyelőre nem tudni, hogy került a mérgező folyadék a vízvezetékekbe.

Hirdetés