Vonattal a vásárhelyi repülőtérre?

Bár a repülőtér még nem működik, már tervezik a vasúti járatot, amely összekötné a várossal.
Hirdetés
A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal kezdeményezte, hogy a Román Államvasutak (CFR) infrastruktúráját felhasználva beindítsák Románia első városi vonatát a Transilvania Repülőtér – Marosvásárhely – Szászrégen útvonalon. 
 
A kezdeményezésről Dana Miheţ, a városháza főépítésze beszélt egy csütörtöki nemzetközi értekezleten megemlítve, hogy a városháza már elkezdett tárgyalni a CFR-vel, a városi vonatok menetrendjét ugyanis hozzáigazítanák a meglévő személy- és teherszállító vonatokéhoz.
 
A kísérleti jelleggel bevezetendő városi vonatokat a Smart City program keretében indítanák a tervek szerint 2020-tól. Az elővárosi vasút ugyanúgy része lenne a városi mobilitási tervnek, mint a kerékpárutak építése vagy a tömegközlekedés, az utak, járdák, turistaösvények felújítása.
 

A vásárhelyi repülőtér tavaly november óta nem fogad járatokat, mivel a leszállópálya állapota nem tette lehetővé a biztonságos légi forgalmat. A kifutópálya felújítására múlt hónapban írta alá a szerződést a Maros megyei tanács és a kivitelező. A szerződés értéke  53,53 millió lej, a munkálatok elvégzésére 108 nap áll a kivitelező cég rendelkezésére attól a naptól, hogy a megyei tanács kiadta a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendeletet. 

Hirdetés