Az Európai Parlament hivatalosan is magára hagyta Katalóniát

Egyedül lesznek, senki nem fogja támogatni őket – nyilatkozta Antonio Tajani EP-elnök. Bónuszvideóval!
Hirdetés

Európában senki nem fogja támogatni Katalónia függetlenségét – jelentette ki az Európai Parlament elnöke a spanyol Cope rádiónak nyilatkozva csütörtökön.

„Egyedül lesznek, senki sem fogja támogatni a katalán kormányt ebben az irányban” – fogalmazott Antonio Tajani hangsúlyozva, hogy Európa a párbeszéd mellett van, de Katalónia ügyét „spanyol problémának” tekintik.

Véleménye szerint a spanyol jogi és alkotmányos keretek között kell keresni a megoldást.

„Jó lenne, ha a katalán kormány nem hirdetné ki a függetlenséget, mert senki sem lesz Katalónia függetlensége mellett, Európában senki sem fogadhatja el Katalónia függetlenségét” – mondta az európai politikus.

Hirdetés

Antonio Tajani az észak-spanyolországi Ovideóban tartózkodik, ahol átveszi a spanyol Nobel-díjként emlegetett Asztúria hercegnője-díjat, amelyet az együttműködés kategóriában idén az Európai Uniónak ítélt a zsűri.

Ha már európai támogatás, a napokban került fel a YouTube-ra az a videó, amely a Help Catalonia. Save Europe címet viseli, és amelyben az egyébként – eddig legalábbis – az átlagnál Európa-pártibb katalán függetlenségpártiak segítséget kérnek az emberi jogokra és a demokráciára érzékeny öreg kontinenstől:
 

Hirdetés