Koszovói és iráni határsértőket fogtak el

A koszovóiak hamis személyi iratokkal próbáltak átjutni a határon, az irániak még ilyesmivel sem fáradoztak.
Hirdetés

Három koszovói férfit fogtak el a borsi határátkelőnél, amint hamis okiratokkal próbáltak átkelni a határon, négy iráni állampolgárt pedig az Arad megyei Tornya közelében fogtak el, amint illegálisan próbáltak átjutni Magyarország területére, tájékoztatott kedden a nagyváradi határrendészeti területi felügyelőség.

A három koszovói állampolgár szerb személyektől vásárolt útlevelekkel próbált meg átjutni a schengeni övezetbe a borsi határátkelőnél. A kihallgatások során kiderült, hogy 24 és 32 év közötti férfiakról van szó. A férfiak fejenként 500 eurót fizettek az útlevelekért.

A határsértők ellen illegális határátlépés és hamis személyazonosságának használata miatt indult eljárás.

Tornya környékén a magyarországi határvonaltól mintegy 50 méterre négy férfire lettek figyelmesek a határrendészek. A férfiak gyalog indultak a határ felé, és mivel nem tudták megindokolni jelenlétüket a térségben, a rendőrök bekísérték kihallgatásra a négy férfit. A kihallgatások során kiderült, hogy a 21 és 31 év közötti férfiak iráni származásúak és előzőleg menedékjogért folyamodtak a román hatóságokhoz. A négy férfi taxival utazott Aradig, ahonnan gyalog folytatták útjukat a határ felé.

Hirdetés

Bevallásuk szerint mindannyian a schengeni övezet valamelyik államába szerettek volna eljutni, és azért folyamodtak ehhez a megoldáshoz, mert nem rendelkeztek érvényes vízummal.

AA határsértők ellen illegális határátlépés miatt indult eljárás.

Hirdetés