Visszatér a nyár (na jó, csak a tavasz) Erdélyben

Két hétig. Aztán jöhet a tél és csend és hó és halál.
Hirdetés

Az évszakhoz képest meleg lesz a következő két hétben, esőre október 22-én és 23-án lehet számítani, de csak elszórtan várható jelentős mennyiségű csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) október 16. és 29. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben is melegebb lesz, mint általában az évnek ebben a szakában.

Október 20-áig 20-23 Celsius-fok között alakul a nappali átlaghőmérséklet, majd fokozatosan csökkenni kezd, és október 24-e után 14 fok körüli csúcshőmérséklettel kell számolni. Éjszaka 6-7 fok, majd október 25. és 29. között 4 Celsius-fok várható. Október 20-áig egyáltalán nem fog esni, e dátum után megnő a csapadék kialakulásának esélye, jelentős mennyiségű esőre azonban csak 22-én és 23-án lehet számítani.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban a nappali átlaghőmérséklet ezen a héten 22 és 26 Celsius-fok között változik.

Jövő hétfőtől itt is lehűlés várható, a nappali csúcsértékek átlaga 14-17 fok körül alakul ezekben a régiókban. Éjszaka a héten 7-10 Celsius-fok, jövő héten 4-7 Celsius-fokos átlaghőmérséklettel kell számolni. Jelentős mennyiségű csapadék október 22-én és 23-án eshet.

Hirdetés