Tucatnyi diák és egy tanár került kórházba ételmérgezés gyanújával

Egy balánbányai líceum étkezdéjében ettek.
Hirdetés

Ételmérgezés gyanújával került kórházba tizenkét tanuló és egy tanár, akik Balánbányán vettek részt egy oktatási programban. Mindnyájan a település líceumának étkezdéjében ettek, és vasárnap reggel kerültek a csíkszeredai megyei kórházba ételmérgezés gyanújával, nyilatkozta hétfőn a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, dr. Tar Gyöngyi.

A diákok a balánbányai líceum étkezdéjében fogyasztottak ételt. Az egységet nemrégiben újították fel, minden szükséges felszereléssel rendelkezik és egészségügyi engedélye is van. Az ételeket szakemberek készítik, a nyersanyagokat pedig a megyén kívül található üzletlánctól szerzik be. A tanár és a 14 és 16 év közötti diákok lázzal és rosszulléttel kerültek a fertőző betegségek osztályára. Tar Gyöngyi szerint állapotuk már javult.

Az igazgató elmondta, mintákat vettek a személyzettől, a betegektől és a nyersanyagokból is a kivizsgálások érdekében. Az étkezdét a kivizsgálások idejére ideiglenesen lezárták, hogy elkerüljék az esetleges további megbetegedéseket.

Hirdetés