Kiderült, ki és milyen fegyvert készül gyártani Romániában

A General Dynamics Piranha 5 típusú páncélozott szállítójárműveket gyártana a Romarmmal közösen.
Hirdetés
Együttműködési megállapodást írt alá kedden az amerikai General Dynamics vállalat és a gazdasági minisztérium, valamint a Romarm, a Bukaresti Mechanikai Üzemen keresztül. A General Dynamics a Mowag páncélozott szállítójárműveket gyártó svájci üzem tulajdonosa. 
 
A kormányközlemény szerint a két fél arra vállalkozott, hogy Piranha 5 páncélozott járműveket gyártanak és szállítanak a védelmi minisztérium számára. A memorandum alapján a jövőben a Bukaresti Mechanikai Üzem és a General Dynamics vállalat közös társaságot hozna létre, amely a román hadsereg számára gyártana páncélozott járműveket. 
 
A majdani vállalkozáshoz a mechanikai üzem a gyártósorokkal és az alkalmazottakkal járulna hozzá, míg az amerikai vállalat kiképezheti a munkásokat, és befektet a gyártósorok felújításába. 
 
A megállapodás aláírása a kormány székhelyén
 
A kép forrása a gov.ro
 
A Victoria-palotában tartott ünnepségen Mihai Tudose kormányfő, Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes, Gheorghe Şimon gazdasági miniszter, Mihai Fifor védelmi miniszter és Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete is részt vett. 

Hirdetés