„Építészeti” csoda: villanyoszlop a körforgalomban (VIDEÓ)

Tehát: nem a körforgalmat meghatározó földdarabon. Az úttesten.
Hirdetés

A Románia „világhírnevét” méltán öregbítő tereptárgy az Olt megyei Caracalban található. Az útépítők szépen építik az utat, terv szerint. Igen ám, de a városból kivezető DN6-os jelű út egyik pontján, egy körforgalom megépítésekor váratlan akadályba ütköztek. Az útépítés megkezdése előtt odahelyezett villanyoszlopról van szó.

Az építők a hírek szerint nem mertek hozzányúlni az oszlophoz, a beláthatatlan következmények okén, ezért leleményes fogással gyakorlatilag az oszlop köré építették a körforgalmat. Melynek eredményeképpen az ominózus tereptárgy az aszfaltból mered az égnek és az arra autózóknak szépen ki kell kerülniük, ha jót akarnak maguknak meg az autónak.

A gond az, hogy az útszakasz építését addig nem lehet befejezni, amíg az oszlopot el nem távolítja valaki. A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) emberei elismerik, hogy az illető körforgalom nem volt benne az eredeti tervekben, ezért a villanyoszlop nem zavart senkit. Amikor elkezdték a munkálatokat és a körforgalom bekerült a tervekbe, felszólították az illetékeseket, hogy távolítsák el az akadályt képező villanyoszlopokat.

A villamossági vállalat azonban nem siette el a dolgot, és az oszlop így került a körforgalomba. Megjegyzendő, hogy az ominózus út építése kerek hét évvel ezelőtt, 2010-ben kezdődött. A többit számolják ki, ha van kedvük.

Hirdetés