A dévai kórháznak már csak krumplipürére futja

De holnap már törleszti adósságát a csirkehúst beszállító vállalkozásnak.
Hirdetés
A dévai megyei sürgősségi kórház tartozásai elérték a 9 millió lejt. A felhalmozott adósság miatt a múlt hét végétől egyes élelmiszer-beszállítók ideiglenesen nem szállítottak csirkehúst az egészségügyi intézménynek, így a cukorbeteg páciensek csak krumplipürét kaptak ebédre, nyilatkozta hétfőn Adina Pera Ştefănie, a kórház menedzsere. 
 
A menedzser elmondta, a helyzet hétfőn oldódott meg, miután megegyeztek a csirkehúst beszállító vállalkozással, hogy az intézmény kedden rendezi tartozásait a cég felé. „A cukorbeteg páciensek különleges étrendjéről van szó, amelyből hiányzott a csirkehús. A probléma megoldódott, a keddi nap folyamán fizetünk” – magyarázta a kórház vezetője. 
 
Hétfőn a Hunyad megyei tanács vezetősége ellenőrizte az alárendeltségébe tartozó dévai kórház helyzetét, tekintve hogy. A megyei tanács közleménye szerint a dévai sürgősségi kórházban nem lesznek bércsökkentések, az ételjegyeket is időben megkapják az alkalmazottak. A közleményben mindenkit arról biztosítottak, hogy a betegek ezentúl megfelelő ebédet kapnak, és a gyógyszeres kezelést is az orvosok által előírt ütemben kapják meg. 
 
A kórház menedzsere elmondta, idén 6 millió lejt kapott az intézmény a megyei tanácstól, és amennyiben pozitív költségvetés-kiigazításra kerül sor, további pénzösszegeket utal ki a megyei tanács számukra.

Hirdetés