Tiltakozó akcióba kezdenek a mentősök a bérek miatt

A betegeket azért elszállítják.
Hirdetés

Határozatlan időtartamú országos tiltakozásba kezdett csütörtök reggel a mentőszolgálat országos szakszervezete.

A mentős szakszervezet vezetői szerint bérük csökkenni fogn, miután elesnek a törvény által szavatolt pótlékoktól. Ez elégedetlenségük fő oka, de a mentőszolgálatok gépjárműparkjának teljes cseréjét kérik.

A tiltakozás abból áll, hogy minden mentőautóra két A4-es méretű plakátot helyeznek ki „Országos tiltakozás” felirattal. Az alkalmazottak fehér karszalagot viselnek a ruhájukon a tiltakozás jeléül.

Ezzel párhuzamosan október 11-éig aláírásgyűjtést tartanak, majd az említett napon tüntetést szerveznek a munkaügyi, az egészségügyi és a pénzügyminisztérium székhelyei előtt.

Október 11-én 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között a munkaügyi minisztérium előtt fognak tiltakozni, 11 óra 30 perc és 12 óra 30 perc között az egészségügyi minisztérium székhelye előtt, majd felvonulnak Bukarest utcáin.

Hirdetés

A tiltakozásokat követően a szakszervezet azt szeretné, ha a három minisztérium vezetője és a kormányfő által kijelölt képviselő találkozna a szakszervezeti képviselőkkel.

A tiltakozások után „nagyszabású tüntetés” előkészítésén dolgoznak majd, amelyet minden egészségügyi szövetség támogat.

A mentőszolgálat szakszervezete abban reménykedik, hogy párbeszéd útján sikerül megoldást találni, ugyanakkor elmondták, a tiltakozás ideje alatt a munkát nem szüntetik be.

Hirdetés