Román „hazafiak” keltettek botrányt a kolozsvári román operában (VIDEÓ)

Előadás közben álltak fel és óbégatták a román himnuszt.
Hirdetés

Kellemetlen incidenssel kezdődött a Kolozsvári Állami Román Opera őszi évada. A vasárnap esti előadáson – Karl Jenkins A fegyveres ember – Mise a békéért című operája közben – egyszer csak felállt az Új Jobboldal párt tagja és focidrukkereket megszégyenítő óbégatással elkezdték énekelni a román himnuszt – írta a Ziua de Cluj.

A hazafiak akkor szakították félbe az előadást, amikor a színen énekelni kezdett Refi Erghiun dobrudzsai müezzin. A rendbontóknak a fények lekapcsolásával próbálták jelezni, hogy hagyják abba, végül az opera épülete mellett készültségben várakozó rohamrendőrök vezették ki a tiltakozókat.

Călin Mărincuş, az akció szervezője kivezetése közben azt nyilatkozta, hogy szerinte a darabot azért hozták Kolozsvárra, hogy átmossák az emberek agyát, hogy rávezessék őket a multikulturalizmus előnyeire. „Ez a müezzin néhányszor azt mondta: Allah Akbar, de ne feledjük, éppen ma történt egy merénylet Marseille-ben, ahol egy terrorista megölt két franciát” – mondta a férfi a Ziua de Clujnak.

A tizenkét tiltakozót a rendőrségre vitték, ahol rendháborításért megbírságolták őket.

Hirdetés

A videókat megnézheti a Ziua de Cluj-on.

 

Hirdetés