Ma is kapott egy jó hírt a Szerbiában lapuló Sebastian Ghiţă

Tegnap felmentették az egyik korrupciós ügyében, ma meg a törvényszék visszautasította a DNA kérését, és nem bocsát ki letartóztatási parancsot a nevére.
Hirdetés

Elutasította a Prahova megyei törvényszék Sebastian Ghiţă volt képviselő letartóztatására vonatkozó kérelmet. Mint ismeretes, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ploieşti-i kirendeltsége kérte az előzetes letartóztatási parancs kiadását a képviselő nevére, abban az ügyben, amelyikben Victor Ponta volt miniszterelnök sógora, Iulian Herţanu is érintett.

A törvényszék elutasította Ghiţă előzetes letartóztatását, ehelyett 60 napos hatósági felügyelet alá helyezik, amint visszaérkezik az ország területére. A törvényszék döntése nem jogerős – írja az Agerpres.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ploieşti-i kirendeltsége többek közt szervezett bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés, európai alapok eltérítése, pénzmosás, adócsalás gyanúja miatt indított eljárást az üzletember ellen, kérve Sebastian Ghiţă letartóztatását.

A Szerbiában tartózkodó volt képviselőt videokonferencián hallgatták ki a Prahova megyei törvényszéken. A meghallgatáson fenntartotta korábbi nyilatkozatát az ügyben.  

Rövid időn belül ez a második jó hír, amit Sebastian Ghiţă kap: hétfőn ugyanis a legfelső bíróság felmentette a vád alól az egyik korrupciós ügyben.

Hirdetés