Dragnea szerint nem igaz, hogy leváltanák az igazságügyi minisztert

De véget kell vetni a hatalmi ágak közötti háborúnak, és egy pontos ütemterv kell az igazságügyet érintő törvények elfogadásáról – mondja a PSD elnöke.
Hirdetés

Az igazságügyi miniszternek be kell mutatnia egy ütemtervet, amely a törvények elfogadásáról szól, de állást kell foglalnia az elmúlt időszak eseményeinek kapcsán is, jelentette ki hétfőn Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. Dragnea tagadta, hogy leváltanák Tudorel Toader igazságügyi minisztert.

„Úgy értettem, hogy olyan információk láttak napvilágot, miszerint Tudorel Toader lemondását kérték. Nem igaz. Azonban amiről beszéltünk, és ma megállapodtunk, hogy az igazságügyi miniszternek be kell mutatnia egy ütemtervet, amely a törvények elfogadásáról szól, de természetes, hogy állást kell foglalnia az elmúlt időszak eseményeinek kapcsán is, amikor lehallgatások, felvételek, felfedések és így tovább történtek” – idézi Liviu Dragneát az Agerpres.

Azzal támasztotta alá kijelentését, hogy „egyre többet beszélnek az állam két, de lehet, hogy három, hatalmi ága közti konfliktusról”.

„Ez a helyzet senkinek sem hasznos, lehet van aki azt hiszi, de az nagyot téved. Meg kell szüntetnünk ezt a háborút. Ezt a helyzetet úgy kell megoldanunk, hogy minden visszaálljon a normális kerékvágásba ebben az országban, mert óriási kihívásaink vannak és óriási a tét” – tette hozzá a PSD vezetője.

Hirdetés