Ismét felkerült az Europol körözési listájára a román szexguru

Gregorian Bivolarut két hete feltételesen szabadlábra helyezték, aki ezt kihasználva azonnal felszívódott. De nem ezért körözik.
Hirdetés

A Spirituális Integráció az Abszolútumba (MISA) elnevezésű vallási mozgalom vezetője ismét szerepel az Európai Unió bűnüldöző ügynökségének, az Europolnak a körözési listáján, melyen Európa legkeresettebb bűnözőinek arcképét gyűjtik össze. Kilenc bűncselekménnyel gyanúsítják, többek között emberkereskedelemmel és szexuális bűncselekménnyel, amiket 2006 és 2013 között követhetett el Franciaországban és Finnországban. A nemzetközi körözést a finn hatóságok kérvényezték, miután hiába állítottak ki elfogatóparancsot a nevére, nem találták.

Bivolaru feltételes szabadlábra helyezéséről szeptember 9-én döntött a bíróság, miután az ügyészek nem fellebbezték meg a bírák erre vonatkozó döntését. A szektavezér hivatalos lakhelyeként egy kisdisznódi (Szeben megye) cím szerepelt, de állítólag egyetlen napot sem töltött ott. A rendőrség szerint Bivolaru szeptember 14-én távozott az országból. A finn hatóságok elfogatóparancsa szeptember 20-án érkezett meg a román rendőrséghez.

A Mediafax úgy tudja, hogy a szexguru Svédországba utazott. A svéd hatóságok 2005-ben már egyszer menedékjogot biztosítottak a számára, amikor a román rendőrség körözte.  

Hirdetés