Temesvár legyen ismét szép!

Ezzel a mottóval szervezkednek az önkéntesek, akik visszaállítanák a bánsági város vihar előtti arculatát.
Hirdetés

Több tucat önkéntes szervezkedett a vasárnapi vihart követően Temesváron és elindították a Temesvár legyen ismét szép! akciót, melynek célja visszaállítani a város vihar előtti kinézetét – számol be az Agerpres.

A vasárnapi pusztító vihar igencsak megtépázta a bánsági város, és halálos áldozatokat is követelt. A katasztrófavédelmisek továbbra is dolgoznak a város közterületein, de az önkéntes tűzoltók, az önkormányzat alkalmazottai, az áram- és gázszolgáltatók, a rendőrség és a csendőrség is teszi a dolgát.

Rengeteg területet érintett, a mentésre szakosodott csapatok száma nem elegendő, így arra gondoltak, hogy meghívják a felelősségtudatos állampolgárokat egy takarítási akcióra, mondta az akció kezdeményezője, Marisha Zaporojan a Jó modor iskolája szervezettől.

A kezdeményezés célja a közterek megtisztítása a vihar által letört ágaktól, a szél által összehordott szeméttől. Abban reménykednek, Temesvár mihamarabb ismét régi pompájában fog csillogni.

Egyes önkéntesek láncfűrésszel érkeztek, hogy a nagyobb ágakat feldarabolva, szépen sorba rakhassák az út szélére, ahonnan könnyebb majd elszállítani.

Ioan Mihaiu, Bihar megye prefektusa szerdán arról tájékoztatott, hogy 48 óra kitartó munka után a megyében nyolc település és 1092 felhasználó még mindig áramszolgáltatás nélkül van a vasárnapi vihar következtében. A prefektúra közleménye szerint 46 csapat dolgozik folyamatosan, hogy ismét akadálytalanul működjön az áramellátás.
A prefektus felhívta a lakosság, a civil szervezetek, a vallási gyülekezetek és a vállalkozók figyelmét, hogy ne maradjanak közömbösek és segítsenek bajba jutott embertársaikon. Akár fizikailag, akár anyagilag támogassák a vihar sújtotta térségekben élő embereket.

Hirdetés