PSD-s politikus ütött meg egy liberálist egy esküvőn

Mostanában kicsit sok a verekedés a román politikában.
Hirdetés

Még le se csengett a Mihai Goțiu USR-szenátor és Mirel Palada szociológus közti, tettlegességig fajuló összeszólalkozás botránya, itt az újabb, politikai okokból kitört verekedés. Marin Anton, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Giurgiu megyei szervezetének elnöke feljelentést tett a rendőrségen Niculae Bădălău, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnöke ellen tettlegesség, fenyegetés és más erőszakos tettek miatt. A két politikus közötti összekülönbözésre egy szombat esti esküvőn került sor Comana településen – tudósít az Agerpres.

Marin Anton volt PNL-s képviselő a Digi24 hírtelevíziónak azt nyilatkozta, hogy a szociáldemokrata politikus több ember előtt sértegette, megfélemlítette és szitkozódott, végül pedig ököllel szájba vágta. Ezt követően feljelentést tett a rendőrségen és törvényszéki orvostani vizsgálatot végezetett.

Niculae Bădălău vasárnap azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy valóban vitába keveredett Marin Antonnal a szombat esti esküvőn, azonban semmi esetre sem ütötte meg a liberális politikust.

„Elmentem mellette és beismerem, kicsit keményebb szóváltásba keveredtünk, de innen a megütés vádjáig hosszú az út, még egy ujjal sem értem hozzá” – mondta Niculae Bădălău, aki a szenátus alelnöke is, majd hozzátette, hogy nagyon sok szemtanúja van, akik elmondhatják, hogy nem ütötte meg Antont, aki csupán botrányt akar csinálni az ügyből.
 

Hirdetés