FRISSÍTÉS: Már nyolc halálos áldozata van az ítéletidőnek

Rég látott ekkora szélvihart Erdély és a Bánság.
Hirdetés

Ítéletidő tombolt Kolozsváron és környékén vasárnap délután. A vihar tetőket sodort le, illetve cserepeket a háztetőkről, fákat csavart ki, reklámpannókat, kerítéseket döntött ki. (E sorok írója élőben követte, amint Kisbácsban a szemben lévő tömbház tetőzetét a vihar elvitte, az pedig rázuhant a tömbház előtti útszakaszra, kárt téve egy ott parkoló gépkocsiban.)

A szélvihar okozta pusztításokat a Kolozsvári Rádió munkatársa is megörökítette:

Temes megyében halálos áldozatai is vannak a rendkívül erős szélviharnak. Temesváron két személy vesztette életét – számol be az Agerpres.

„Egy asszony az állatkertben vesztette életét, egy férfi a Baron hotelnél hunyt el, miután megütötte egy leszakadt reklámtábla. Másik öt személy megsérült” – nyilatkozta a katasztrófavédelem szóvivője, Elena Megherea, aki hozzátette, folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a járdák, utak felszabadításán és a sérült villanyhálózatok helyreállításán.

A viharnak Buziásfürdőn is van két halálos áldozata. „Másik két személy is életét vesztette a vihar miatt, a sérültek száma folyamatosan növekszik, már 12 személyről van tudomásunk. Az érintett területeken 145 tűzoltó dolgozik” – nyilatkozta a szóvivő.

A rossz időjárás Arad megyében is károkat okozott, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a károk elhárításán.

Hirdetés

A meteorológusok egyébként Máramaros, Fehér, Szilágy, Szeben, Maros és Hargita megyére bocsátottak ki narancs jelzésű riadót. Aki szeretné követni, megyékre lebontva, az időjárási előrejelzéseket, megteheti itt.

FRISSÍTÉS: Nyolcra nőtt a vasárnapi vihar halálos áldozatainak száma – erősítette meg az Agerpres hírügynökségnek Raed Arafat.

A belügyminisztériumi államtitkár szerint a két újabb halálesetet Beszterce-Naszód megyéből jelentették.

„Összesen nyolcan haltak meg a viharban, öten Temes megyében, egy személy Arad megyében, ketten Beszterce-Naszód megyében” – mondta Arafat.

Az államtitkár szerint ugyanakkor egyelőre nem indokolt, hogy a sérülteket bukaresti kórházakba szállítsák.

Hirdetés