Bútorgyár gyulladt ki Szászrégenben

A gyár bútorfestő csarnokában lobbantak fel a lángok. A tűzoltók megfékezték a tüzet.
Hirdetés

 Eloltották a szászrégeni MobilaDalin bútorgyár festőrészlegén kialakult tüzet. A tűzoltóknak körülbelül egy óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Maria Precup, a város polgármestere. 

 
„11 óra körül egy szomszéd látta meg a füstöt, és értesítette a tűzoltókat. Öt tűzoltóautó és több mint 20 tűzoltó vett részt az oltásban. A tüzet sikerült eloltaniuk, és nincsen robbanásveszély. A tűz egy csarnokban lángolt fel, az alapanyag egy része leégett. Szerencsére nincsenek áldozatok, ugyanis ma nem dolgoznak a bútorgyárban” – magyarázta Precup. 
 
A Horea katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője, Călin Handrea elmondta, a tűz egy körülbelül 500 négyzetméteres csarnokban ütött ki, ahol bútorokat festenek. Mivel a csarnokban további gyúlékony anyagokat tárolnak, a tűzoltók a helyszínen maradnak egészen addig, amíg megbizonyosodnak róla, hogy nem gyullad ki újra a tűz.
 
Értesítették a környezetőrséget is, írja a digi24.ro, de a hatóságok szerint nem áll fenn a veszélye olyan környezetszennyezésnek, amely érintené a szászrégeni lakosságot. 

Hirdetés