Egy liberális képviselő éhségsztrájkkal fenyegetőzik

Mert a gonosz kormány nem ad pénzt a nagy Egyesülés gyulafehérvári emlékművére.
Hirdetés

Emlékeznek még a képen látható úriemberre? Igen, ő Florin Roman, a Nemzeti Liberális Párt képviselője. Aki még idén májusban japánsztrájkkal fenyegetőzött, mert a PSD (Szociáldemokrata Párt), az ALDE (Liberálisok és Demokraták Szövetsége), no meg az RMDSZ (a magyarok!) által alkotott parlamenti többség visszadobta az 1918-as egyesülési centenáriumra vonatkozó projekttel kapcsolatos módosító javaslatait.

Akkor azt is kijelentette, hogy ha a Grindeanu-kormány nem ad pénzt a nagy gyulafehérvári hepajra, ő bizony éhségsztrájkba kezd. Nos, az idő eltelt, a Grindeanu-kormány eltűnt, de a Tudose-kormány sem igen akarózik dönteni az ügyben. És a lelkes hazafi akcióba lendült.

„Szeptember elsején tájékoztató jegyzéket nyújtottam be a képviselőház állandó bizottságához, amelyben jelzem, hogy szeptember 18-án reggel kilenc órakor éhségsztrájkba lépek a parlament épületében, a románellenes kormány reakcióhiányával szembeni tiltakozásképpen, ami a gyulafehérvári Egyesülés Emlékművének finanszírozását illeti. Egész pontosan Liviu Dragnea úr irodája előtt fogok tiltakozni, ugyanis valójában ő irányítja a kormányt és a parlamentet”, jelentette ki a mindenre elszánt liberális képviselő.

Roman úr arról is beszámolt, hogy a jelen pillanatig semmiféle választ nem kapott a bizottságtól. De ha kap is, őt a válasz kevésbé érdekli: ha szeptember 18-a, vagyis hétfő reggel kilenc óráig nincs meg finanszírozás, ő akcióba lép. Vagyis éhségsztrájkba kezd, amíg az egészsége megengedi: „Nem verek fel sátrat, ugyanis értesüléseim szerint azt nem engednék meg, de nem is szeretném a parlamentet kínos helyzetbe hozni. Szépen, civilizáltan fogok tiltakozni Dragnea úr irodája előtt, egy széken ülve.”

Hirdetés