Itt a bizonyíték, hogy az udvarhelyi miccsbotrány előre eltervezett provokáció volt (VIDEÓ)

Nyilvánosságra került a Kaufland térfigyelő kameráinak a felvétele.
Hirdetés

Lucian Mândruţă ismert bukaresti újságíró elbeszélgetett a székelyudvarhelyi Kaufland igazgatójával a miccses incidens ügyében. Andrei Rădulescu jelen volt, amikor az uszító filmet készítő videoblogger megpróbált a helyszínen botrányt kelteni, miután állítása szerint a grillező alkalmazottja nem akarta őt románsága miatt kiszolgálni.

Rădulescu akkor került képbe, amikor a filmet készítő, állítólag kolozsvári férfi a Kaufland vezetőségénél panaszkodott arra, hogy nem akarják kiszolgálni.

 

 

Az újságíró és a Kaufland-igazgató beszélgetésből kiderül, hogy

– a videózó férfi valóban háromszor tért vissza a grillezőhöz, hogy a hivatalos nyitás, vagyis 10 óra előtt kérjen miccset;

– a videós botránykeltő tökéletesen tudott magyarul, el is beszélgetett az eladó lánnyal;

– az eladó románul beszélt a férfival, tudatta vele, hogy a nyitási időpont előtt nem tudja kiszolgálni, mivel az szabályellenes;

– az eladó lánynak korábban semmi gondja nem volt sem román, sem külföldi vásárlók kiszolgálásával.

Hirdetés

Mândruţă elbeszélgetett Sorin Susanuval, az udvarhelyi Kauflandot megbüntető Brassó megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetőjével is. Susanu elmondta, hogy a két ellenőr, akit a helyszínre küldött, nehezen érttette meg magát a grillezőben a sütéssel foglalkozó nővel (az elárusító, tehát a kliensekkel foglalkozó nő jól beszélt románul). Csakhogy a médiában az jelent meg egy brassói hírportál nyomán, hogy az udvarhelyi Kauflandban megtagadták az inkognitóban megjelenő fogyasztóvédők kiszolgálását, mivel románul beszéltek.

Mi több, mondja Andrei Rădulescu – aki egyébként szintén brassói – a fogyasztóvédelmi felügyelők eleve azzal érkeztek – és ezt vele közölték is –, hogy meg kell büntetniük a Kauflandot.

Alighogy a felügyelők kiszabták a 10 ezer lejes pénzbírságot a Kauflandra, 2-3 perc múlva meg is jelent a brassói hírportálon, hogy a fogyasztóvédelem képviselőit nem szolgálták ki, mivel románok. Rădulescu szerint ez egyértelműen bizonyítja, hogy a cikket előre megírták.
 

Hirdetés