Románia legkorszerűbb sportcsarnoka beázott (VIDEÓ)

Igen, a kolozsvári. És pont a férfi kosárlabda Európa-bajnokság alatt.
Hirdetés

A vadonatúj kolozsvári sportcsarnokkal ismét bajok vannak. Hétfőn este, a férfi kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában zajló Románia-Spanyolország mérkőzés alatt történt, hogy a sajtóteremben két helyen is eltört egy vízvezeték. A teremben szerencsére nem tartózkodott sok újságíró, két laptopban viszont komoly károkat okozott a víz.

A külön az Eb idejére kialakított sajtótermet elöntötte a víz, és az újságírókat a román-spanyol meccs közben tájékoztatták, hogy sürgősen ki kell üríteni a helyiséget. Ionuț Rusu, a sportcsarnok menedzsere kijelentette: „A légkondicionáló rendszerhez vezető egyik vízvezeték csapja eltört, de károk nem keletkeztek.”

Valójában a vezeték két helyen tört el, és a víz elöntött egy asztalt is, ahol a Román Kosárlabda-szövetség egyik képviselője és egy horvát újságíró dolgozott. Az incidens következtében mindkét személy laptopja beázott.

Az incidens után alig egy órával a probléma megoldottnak tűnt, ennek ellenére kedden reggel még csorgott a víz a sajtóteremben.

A kolozsvári sportcsarnokot 2014-ben avatták fel, és építése körülbelül 40 millió lejbe került. A létesítmény megnyitásától mostanig több építési hiba okozta incidens is történt. 2016 márciusában egy gyermek bezuhant a hibásan összeillesztett lelátórészek közé, 2017 áprilisában pedig, a torna Európa-bajnokság idején egy adott pillanatban esni kezdett az eső az edzőteremben.

Hirdetés