Ismét kikapott a portugáloktól a magyar labdarúgó-válogatott

Amely az első fél óra után tíz emberrel játszott. A vb-álmok így elszálltak.
Hirdetés

Nem történt csoda: a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap hazai pályán 1-0-ra kikapott az Európa-bajnok portugál csapattól a 2018-as világbajnokság európai selejtezősorozatában, ezzel eldőlt, hogy nem lesz ott az oroszországi tornán.

A vendégek az első perctől kezdve fölényben futballoztak a Groupama Arénában, ráadásul a 30. percben emberelőnybe is kerültek, mivel Priskin Tamás piros lapot kapott a Pepével szemben elkövetett könyöklésért. A portugálok rögtön a szünet után, a 48. percben André Silva közeli fejesével vezetést szereztek, az AC Milan támadójának találata pedig eldöntötte a találkozót.

A meccs előtt csodálatos élőkép fogadta a csapatokat: a Carpathian Brigade szervezésének köszönhetően 18 ezer darabos, a magyar címert és a piros-fehér-zöld trikolórt formázó koreográfia várta a két együttest.

Ronaldo már az ötödik percben tesztelte Gulácsit, három perccel később a magyar kapuson már csak a szerencse segített, miután újra a Real Madrid sztárja került helyzetbe. A vendégek nagy fölényben futballoztak, a harmincadik percben pedig még nehezebb helyzetbe kerültek a magyarok, mivel Priskint könyöklés miatt kiállította a játékvezető. Az emberhátrány ellenére a szünetig jól bírta a nyomást a magyar válogatott, a portugáloknak csak egy komolyabb helyzetük adódott.

A fordulást követően kevesebb mint három percre volt szükségük a vendégeknek a vezetés megszerzéséhez, Pátkai egy percen belül válaszolhatott volna. Ezt követően szinte végig a portugáloknál volt a labda, teljesen nyugodtan passzolgattak a mezőnyben, a támadások befejezését pedig már nem erőltették. A játék képe a hajrában sem változott, az egyetlen hazai helyzet Fiola előtt adódott a 93. percben.

Európai vb-selejtező, B csoport, 8. forduló:
Magyarország-Portugália 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 22 ezer néző, v.: Danny Makkelie (holland)
gólszerző: André Silva (48.)
piros lap: Priskin (30.)
sárga lap: Pátkai (20.), Elek (45+3.), Dzsudzsák (82.), Fiola (89.), illetve Ronaldo (89.)

Bernd Storck a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, szomorú, egyben bosszantó is ez a vereség, hiszen a kiállítás miatt a harmincadik percben át kellett alakítani a tervet. Hozzátette, hátul becsúszott néhány hiba, egy ilyenből szerezték a vendégek a vezető gólt, tíz emberrel pedig már nagyon nehéz fordítani, főleg Portugália ellen. A szakember kiemelte, ennek ellenére játékosai szenvedéllyel és jó taktikával futballozták végig az összecsapást, így dicséret illeti őket, egy kis szerencsével egyenlíthettek volna. Ugyanakkor leszögezte, a rivális megérdemelt győzelmet aratott.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya elmondta, Bernd Storck kissé meglepte a kétcsatáros felállással, azonban csapata jól reagált erre és az első fél órában számos nagy helyzetet kialakított. A szakember hozzátette, hogy érdekes módon a kiállítás mindkét válogatottat megzavarta, kissé fejetlenné vált a játék. Kifejtette, a szünetben arra kérte játékosait, hogy hideg fejjel futballozzanak, ez gyorsan meg is hozta az eredményt, a vezetés után kissé visszavett csapata, amit ugyan nem kért, de a legfontosabb a győzelem volt.

Hirdetés

A két gárda 13. alkalommal találkozott egymással, de a magyarok még egyszer sem győztek, a mostani volt a kilencedik portugál siker.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata, amely mivel nem nyert, már nem érhet oda a pótselejtezőt érő második helyre sem a csoportjában, a kvalifikációs sorozatot október 7-én Svájcban folytatja, majd három nappal később itthon a Feröer-szigetek ellen zárja. Magyarország legutóbb 1986-ban vett részt világbajnokságon.

 

 

Hirdetés