Dragneát idegesítik az igazságügyért aggódó külföldi nagykövetek

Mit képzelnek ezek? Há’ Romániában vannak.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt elnöke (PSD) csütörtökön aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyes külföldi nagykövetek megengedik maguknak a luxust, hogy megtiltsák a román parlamentereknek az igazságügyi törvény módosító javaslatainak megvitatását.

„Aggaszt, hogy egyes külföldi nagykövetek meg akarják tiltani a vita megkezdésének jogát. Hamarosan a gondolkodást is megtiltják nekünk”, jelentette ki Liviu Dragnea epésen.

Dragnea azért is morgott egy sort, hogy az igazságügyi módosító törvényjavaslatokat bíráló külföldi nagykövetek közben meglátogatják a román minisztereket, hogy bizonyos külföldi cégek érdekeit képviseljék.

„Megértettem, mindenki elvan a maga aggodalmaival. Én is aggódom, amikor a nagykövetek naponta besétálnak a miniszterekhez, és külföldi cégek érdekeit népszerűsítik. Ki tudja, valakinek talán eszébe jut, hogy ez is korrupciós tettnek minősülhet. Mert az biztos, hogy ha maguk elmennek egy miniszterhez, és a cégük érdekében lobbiznak, bajuk származna belőle”, vélekedett a PSD elnöke.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége kedden közölte, a román igazságügyi miniszter által bemutatott módosítási javaslatokra reagálva, hogy Washington aggódik a román igazságszolgáltatás függetlensége miatt.

Az Európai Tanács romániai képviselete is aggodalmát fejezte ki az ügyben, továbbá csodálkozással vette tudomásul, hogy egyes román sajtóanyagok szerint az Európai Tanács megtárgyalta, mi több, támogatja az igazságügyi törvények módosító javaslatait.

Hirdetés