Zilahon is kihelyezték a háromnyelvű helységnévtáblákat

Az üdvözlőtáblák pedig hatnyelvűek.
Hirdetés

Zilah bejáratainál kihelyezték a háromnyelvű – román-magyar-német – helységnévtáblákat és hatnyelvű üdvözlőtáblákat – számol be közleményében a város magyar alpolgármestere, Fazakas Miklós.

„Történelmi pillanat ez számunkra, 27 év munkájával sikerült megvalósítsuk célkitűzésünket” – fejtette ki Fazakas Miklós.

Az alpolgármester kiemelte: jelenleg a város két részén, Kolozsvár és Haraklány község irányából láthatóak ezek a táblák, de hamarosan Zilah minden bejáratánál három nyelven lesz olvasható a városnév, illetve román, magyar, német, angol, francia és olasz nyelveken köszöntik a városba érkezőket.

A szilágysági megyeszékhely önkormányzata május 25-én egyöntetű szavazással fogadta el a többnyelvű helységnévtáblák és köszöntőtáblák kihelyezéséről szóló, az RMDSZ által beterjesztett határozatot.

A 2011-es népszámlálás adatai szerint az 56 ezer lakosú Zilahon közel kilencezer magyar él, akik a lakosság mintegy 16 százalékát teszik ki. A 21 tagú városi tanácsban a Szociáldemokrata Párt (PSD) 9, az RMDSZ 3 képviselővel rendelkezik. A várost Ionel Ciunt szociáldemokrata polgármester vezeti.

Hirdetés