Szülei meggyilkolására és öngyilkosságra biztatott egy kiskorút

A bukaresti férfi egy online játék közben ismerkedett meg 12 éves áldozatával.
Hirdetés

A szervezett bűnözés elleni hatóság (DIICOT) temesvári ügyészei 24 órára őrizetbe vettek egy bukaresti férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a szülei meggyilkolására és öngyilkosságra biztatott egy 12 éves temesvári lányt, akit az interneten ismert meg. A 27 éves férfi ellen pénteken előzetes letartóztatást kérvényeztek.

A nyomozók kiderítették: a férfi egy online játék közben „szedte fel” az áldozatát, akivel a Facebookon folytatta a társalgást, idővel a kiskorú bizalmába férkőzve. 2-3 hét leforgása alatt érzelmi függőséget alakított ki a lánynál, és rávette, hogy szexuális tartalmú felvételeket készítsen magáról. A lány el akart menni Bukarestbe, hogy személyesen is találkozzon új Facebook-ismerősével, de a szülei miatt ezt nem tehette meg.

Ekkor a gyanúsított azzal állt elő, hogy a lány ölje meg a szüleit, a megvalósításhoz pedig konkrét ötleteket is küldött.  A szülők még időben felfedezték a beszélgetéseket, lányukat pedig beutaltatták a pszichiátriára. A lány azonban a többi páciens telefonjait használva továbbra is tartotta a kapcsolatot a férfival, aki nem állt le: arra biztatta, hogy ölje meg magát. Vannak arra utaló jelek, hogy az áldozatnak voltak öngyilkossági kísérletei.

A férfi ellen jelenleg kiskorút ábrázoló pornográfia és szexuális visszaélés miatt folyik az eljárás.  

Hirdetés