Ne érje készületlenül a tél Hargita megyét – figyelmeztet a prefektus

A havazás nem játék.
Hirdetés

A romániai hatóságok közismertek arról, hogy a menetrendszerűen bekövetkező időjárási és légköri jelenségek váratlanul érik őket, ezért aztán már egy kis esőtől is megbénulhat a tömegközlekedés, a sűrű(bb) havazásokról nem is beszélve.

A jelek szerint ennek kívánja elejét venni Hargita megye prefektusa, aki azt javasolja a megye polgármestereinek, hogy már most kezdjenek el készülődni a télre, Hargita megyében ugyanis általában sokkal hamarabb beáll a hideg és a hó, mint az ország más térségeiben.

Jean-Adrian Andrei az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a sürgősségi eseteket kezelő megyei bizottság elnökeként intézkedéseket rendel el annak ellenőrzésére, hogy a helyi hatóságok képesek lennének-e a gyors és hatékony közbelépésre havazás esetén.

A prefektus átiratban javasolja majd a megyei tanácsnak és a polgármestereknek az üzemanyagkészletek ellenőrzését és pótlását, a kellő mennyiségű csúszásgátló anyagok beszerzését, illetve hogy kössék meg idejében az utak téli karbantartására vonatkozó szerződéseket, mert az elmúlt években „nagy késések voltak a versenytárgyalások megszervezése és a szerződések aláírása terén”.

Hirdetés

A megyében tavaly szeptember 21-én hullott le az első hó, Hargitafürdőn. De ez mind semmi ahhoz képest, hogy a máramarosi hegyekben már ma éjszaka lehullt, helyenként három centis a hóréteg – a Mediafax hírügynökség tudósítása szerint.

Mit mondhatnánk erre? Hát ezt:

Hirdetés