Központosítanák a tankönyvkiadást

A szakminiszter szerint ezután az összes tankönyvet az állami tankönyvkiadó fogja nyomtatni.
Hirdetés

A tanügyi minisztérium a kormány jövő heti ülésén előterjeszt egy törvénytervezetet, amelynek értelmében a Didaktikai és Pedagógiai Könyvkiadó teljes egészében átveszi a tankönyvek nyomtatását – jelentette be szerdán Liviu Pop tanügyminiszter.

„Ezzel véget vetünk annak a kavarodásnak, ami az elmúlt öt évben a tankönyvkiadást jellemezte” – mondta a miniszter és hozzátette: a tankönyvekről szóló törvényt szeptember 12-én bocsátják közvitára, és ez tisztázza majd a digitális tankönyvek, a papíralapú tankönyvek és a kiegészítő anyagok helyzetét.

A miniszter szerint szükség van arra, hogy a tanterveket ‘átfésüljék és lerövidítsék’.

„A jövő év folyamán újraírjuk a líceumi tanterveket is, és így, húsz év után először, lesz egy teljesen új, előkészítő osztálytól a líceum befejezéséig érvényes, nemzeti alaptanterv” – szögezte le Liviu Pop.

A miniszter elmondta azt is, hogy az iskolák engedélyeztetését a szeptember 4-8. közötti időszakban véglegesítik. Liviu Pop kedden úgy foglalt állást, hogy a szülőknek nem kellene olyan intézménybe engedniük gyerekeiket, amelyek nem rendelkeznek a működéshez szükséges összes engedéllyel.

Hirdetés