A Fekete Sas palota tetejéről akart leugrani egy férfi Nagyváradon

Állítólag lakásproblémái miatt keseredett el annyira, hogy ezt a megoldást válassza.
Hirdetés

Egy, a város főterén álló Fekete Sas palota tetejére felmászva öngyilkossággal fenyegetőző, fiatal férfi okozott jelentős felfordulást szerdán délelőtt Nagyváradon.

A 25 év körüli férfi – akit a helyszínen levő szomszédok szerint Richárdnak hívnak, és négy gyermeket nevel – üveggel a kezében mászott fel az épület tetejére, és miközben zavarosan, nehezen érthetően kiabált, időnként meghúzta a palackot.

A hatóságok nagy erőkkel szálltak ki a helyszínre, a rendőrök biztosították a környéket, a tűzoltók pedig a férfi  biztonságos leszállítása érdekében egy létrás kocsit is a helyszínre küldtek. Ennek azonban később el kellett hagynia a teret, miután a felküldött tárgyalótól a férfi ezt kérte.

Végül a férfi egyik nővére, akit a helyszínre hívtak, rábeszélte testvérét, hogy másszon le. A padláson keresztül lemászó férfit aztán mentőautóval kórházba szállították, kivizsgálásra.

A helyi sajtó szerint a férfi lakásproblémái miatt fenyegetőzött öngyilkossággal, egyes értesülések szerint a lakásmaffia áldozatává válhatott.

Hirdetés