Kivizsgáltatná az ellenzék a gyanús belügyi nyugdíjakat

Több belügyi alkalmazott is nyugdíjba vonult, csillagászati nyugdíjat kapva, majd ismét alkalmazták őket.
Hirdetés

A belügyminisztériumban történt nyugdíjazásokat és újraalkalmazásokat kivizsgáló parlamenti bizottság létrehozását fogja kérni a Nemzeti Liberális Párt (PNL), jelentette be vasárnap a párt alelnöke, Florin Roman.

„A parlamenti ülésszak megkezdése után kérni fogjuk a belügyminisztériumban történt nyugdíjazásokat és újraalkalmazásokat kivizsgáló parlamenti bizottság létrehozását, hogy megvizsgálják, miként mentek nyugdíjba bizonyos személyek, és hogyan alkalmazták őket másnap újra. Amit Dragnea házi titkárnője művelt (…), hogy nyugdíjazásokat írt alá és következő nap újraalkalmazásokat, ez nem normális dolog. (…) Az országban több tucat ilyen eset van, és nem normális dolog, hogy az emberek 120 millió lejes nyugdíjakkal távoznak a rendszerből és következő nap ugyanabban a minisztériumban folytatják a munkát. Ez a szemünk előtt történő lopás, csúfot űznek a tisztességesen dolgozó emberekből” – nyilatkozta Roman, Carmen Dan belügyminiszterre utalva.

Florin Roman azt is elmondta, hogy a PNL javasolni fogja Carmen Dan bizottsági kihallgatását is, hogy elmagyarázhassa, miért alakultak ki hosszú sorok az útlevelek igénylésekor országszerte.

Hirdetés