Közel 900 alkalmazottat bocsátott el a Dräxlmaier

A német cégcsoport a megrendelések megcsappanása miatt döntött a csoportos létszámleépítés mellett.
Hirdetés

Az ország legnagyobb autóalkatrész-gyártó vállalata, a Dräxlmaier összesen 15 ezer embert foglalkoztat Szatmárnémetiben, Temesváron, Hunyadon, Piteștien és Brassóban. Legrégebbi kirendeltsége az 1993-ban alapított piteşti-i gyár, ahonnan a nyár folyamán 885 alkalmazottat tett ki.

A német cégcsoport, melynek fő profilja a kábelgyártás és a luxusautók enteriőrjének kialakítása, azzal magyarázza a részleg bezárását, hogy jelentősen csökkent a megrendelések száma miután az egyik legfőbb ügyfél Mexikóba költöztette a gyártást. A Dräxlmaier ugyanakkor nem hagyja el végleg Argeș megyét, közel 4700 alkalmazotta marad az IT és a fejlesztői részlegen.

Az elküldött személyzet 16 ezer 500 lej végkielégítést kapott. Sokan máris találtak munkát, ugyanis a környéken nagy a kereslet az autógyártásban tapasztalt munkaerő iránt.

A világszerte 60 ezer embert foglalkoztató, évi több milliárd eurós árbevételt produkáló cég olyan nagy ügyfelekkel rendelkezik, mint az Audi, BMW, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche és VW. 

Hirdetés