Mégsem vicc, amit Tudose annak hitt: már el is készült a a testnevelés tankönyv!

Ön például tudja az emelt térdű futás szabatos definícióját? Na ugye...
Hirdetés

Mihai Tudose kormányfő hétfő este azt mondta: reméli, hogy csak vicc Liviu Pop oktatási miniszter javaslata a testnevelést tankönyv bevezetéséről.

Kiderült, hogy egyáltalán nem vicc és egyáltalán nem csak ötletről van szó, az ötödikeseknek szóló egyik testnevelés tankönyv ugyanis elkészült, nyilvános és elektronikus formában le is tölthető bárki által.

Erről maga Liviu Pop beszélt egy gyulafehérvári sajtótájékoztatón. A tankönyv megkapta a szükséges jóváhagyásokat, a szerződéseket aláírták, az iskolák pedig máris megrendelhetik. Ő maga a Didaktikai és Pedagógiai Kiadó testnevelés tankönyvét látta, amely szerinte olyan információkat tartalmaz, amelyekre a tanulóknak, a szülőknek és a tanároknak egyaránt szükségük van.

A kiadó honlapján elérhető tankönyv leginkább egy tornaóra-elméleti munka, amelyben részletesen,  „szakszerűen” le van írva, hogy mi az a tornasor, hogyan kell a diákoknak felsorakozni, hogyan kell menni (!), szaladni, megállni, ugrani, mászni stb.

Az emelt térdű futásnál például leírták, hogy az egyik lábat a levegőbe emeljük, meglendítjük, a combot a talajjal párhuzamos helyzetbe hozzuk, majd a térd teljesen felemelkedik, mielőtt a lábat a földre helyezzük.

Hirdetés

Vagy például a kosárlabda fejezetnél a szerzők tudományosan leírják, hogy miként kell fogni a labdát és hogyan kell passzolni. Ilyesmik vannak benne: „A passzal kapcsolatot teremtesz a támadásban levő játékosok között”.

A tankönyv PDF-formátumban letölthető a jobb oldali képre kattintva.
 

Hirdetés