A pásztoroknál nagyon népszerű a kiskorú megrontása miatt eltiltott pap

Cristian Pomohaci volt a zsinnai fesztivál legünnepeltebb fellépője.
Hirdetés

A papi tevékenységtől örökre eltiltott Cristian Pomohaci volt a Szeben megyei Zsinna községben a hétvégén tartott fesztivál legünnepeltebb fellépője – számol be az Agerpres hírügynökség. Az eseményen Szeben, Fehér, Vâlcea és Argeş megyei juhpásztorok vettek részt, a szervezők szerint két nap alatt tízezren fordultak meg a fesztiválon.

A népdalénekesként is ismert Pomohaci több mint negyven percen át volt színpadon vasárnap, énekelt és viccelődött a közönséggel. Előadása közben dedikált egy dalt a helyi ortodox papnak, aki azonban nem volt jelen az eseményen. Nagy tapsot kapott a közönségtől, rajongói közül sokan virágokat vittek fel neki a színpadra, köztük egy fiatal nagyszebeni pópa is, aki nem viselt papi ruhát. 

Cristian Pomohaci-ot pénteken bocsátotta el a papságból a gyulafehérvári ortodox érsekség egyházmegyei tanácsa, mivel – egy hangfelvétel tanúsága szerint – megpróbált rávenni egy 17 éves fiút, létesítsen vele szexuális kapcsolatot. A volt székelymosoni pap ellen a legfőbb ügyészség is eljárást folytat kiskorúak szexuális kizsákmányolás céljából történő toborzásának gyanújával.

Cristian Pomohaci egyelőre nem fellebbezett az ellen a döntés ellen, amellyel kizárták a papságból – erősítették meg az Agerpres hírügynökségnek az erdélyi ortodox érsekséghez közelálló források. A volt lelkésznek 15 nap áll rendelkezésére, hogy megfellebbezze az érseknél a gyulafehérvári ortodox érsekség egyházmegyei tanácsa által pénteken hozott döntést. 

Hirdetés