Avram Iancu meghódította Budapestet

Elérte Budapestet az az extrém sportoló és könyvtáros, aki végigúszik a Dunán.
Hirdetés
Szombaton ért Budapestre az a petrozsényi könyvtáros, aki június 20-ától hosszában ússza át a Dunát – írja az Adevarul.ro. Vagyis leúszik a Feket-erdőtől a Fekete-tengerig.
 
Avram Iancu 41 éves, és külön védőruha nélkül, a képek tanúsága szerint kajakos kísérettel teszi meg a 2860 km-es távot. 
 
Őt is meglepte, mekkora fogadtatásban részesült Budapesten, ahol elismerő oklevelet kapott az eddig megtett 1210 km-ről. Iancu augusztus 20-ig tervezi, hogy eléri a Duna-deltát tíz országon és négy fővároson át.
 
 
Avram Iancut olvasmányélménye, egy Jules Verne-könyv, A dunai hajós ihlette a nem mindennapi vállalkozásra, mivel a regény cselekménye 1876-ban, kereken száz évvel az ő születésnapja előtt játszódik. A regényben Borus Demeter, több horgászverseny győztese elhatározza, hogy csónakkal evez le a Dunán, és csak azt eszi, amit útközben fog.
 
Iancu bevallása szerint ő is a napi 50 km-t akarja teljesíteni, mint a regény főhőse, csak nehezítve, mert úszva. Azért vállalkozott az útra, hogy rámutasson, az olvasás történeteket és életeket tud megváltoztatni.

Hirdetés