Szereti a kánikulát? Akkor örülhet: még tovább tart

Hétfőre is kiterjesztették a sárga kánikulariasztást. Fogyasszanak sok folyadékot, és keressenek árnyékos helyet. Lehetőleg vízparton.
Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) hétfőig meghosszabbította a 16 megyére érvényes sárga kánikulariasztását és felhívja a figyelmet arra, hogy a hőhullám az egész országot elborítja.

A sárga kánikulariasztás a következő megyékre érvényes: Fehér, Arad, Bukarest, Bihar, Brăila, Călăraşi, Krassó-Szörény, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunyad, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Temes és Teleorman.

Július 22-e és 24-e között az ország egész területét elborítja a hőhullám, a hőmérséklet-páratartalom index többfelé eléri, sőt meghaladja a 80 egységes kritikus értéket. A Bánságban, a Partiumban, Erdély délnyugati régiójában Olténia és Munténia legnagyobb részén kánikula lesz, 35-37, helyenként 38 Celsius-fokos maximális hőmérséklettel. Ezekben a régiókban a levegő hőmérséklete éjszaka sem hűl 20 Celsius-fok alá. Hegyvidéken, főleg délután és éjjel fokozott légköri instabilitásra lehet számítani’ – írja az ANM közleményében.

Hirdetés