„Az autonómiát támogatom, pont. Jobb híján, pont.” Orbán Viktor Tusványoson – percről percre

Elérkezett a tusványosi tábor legnépszerűbb nagyszínpadi eseménye: a magyar miniszterelnök szokásos szombati fellépése.
Hirdetés

 

Sem vasból, sem fémből nem vagyok,
2017-07-22 12:50:00

emberből vagyok, ezért nekem is szükségem van az elismerésre és a támogatásra - köszöni meg a magyar kormányfő a számos jókívánságot, ami a közönségből érkezett.

És ezzel vége: hosszú, szűnni nem akaró taps, szedelőzködünk.

Magyarország mindenkit szívesen lát, de egy feltétellel
2017-07-22 12:44:00

Magyarország nemzeti érzelmű keresztény ország, ahol mindig szívesen látják az olyan bevándorlókat, akik nem akarják megváltoztatni a kultúrát, az értékeket – mondja Orbán Viktor kérdésre válaszolva. Csak azokat a bevándorlókat nem látják szívesen, akik a beilleszkedés helyett a kulturális identitás megváltoztatását akarják.

Hamis az a Nyugaton kialakult kép, hogy a magyarok „szívtelen népség” lennének. Sokat segítenek azokban az országokban, ahol a migrációs probléma gyökere van, nemcsak keresztényeken, hanem muszlimokon is, és kiemelkedő számban fogadnak muszlim vendégdiákokat.

Mi a helyzet a magyar külpolitikával? Trump vagy Putyin?
2017-07-22 12:40:00

A magyar külpolitika vezércsillaga a magyar érdek, nem Trump és nem Putyin – szögezte le Orbán, és idézi azt a bonmot-t, miszerint Hitler és Sztálin közül inkább Marlene Dietrichet választaná.

Oroszországnak és az Egyesült Államoknak egyaránt érdeke, hogy Magyarország sikeres legyen, olyan kapcsolatokat alakítottunk ki velük. Kínával is ez lesz a helyzet, de így van ez Izraellel is.

Hét éve dolgozunk ezen. Egyetlen mozaikkocka nincs a helyén, ez pedig Brüsszel. Ez is meglesz, de kell hozzá némi idő.

Miért nem vagyunk keményebbek a Soros-birodalom magyarországi képviselőivel szemben?
2017-07-22 12:37:00

Még lehetünk – mondja Orbán Viktor kérdésre válaszolva. De az európai politikai kultúrában nem lehet, nem szabad átlépni bizonyos határokat.

Soros belépett a nemzetbiztonság porondjára azzal, hogy a saját pénzét használja arra, hogy migránsokat hozzon Európába, ezzel szemben pedig Magyarországnak fel kell lépnie.

Ez nem filozófiai és elvi vita (mert azzal „jól elvannak”), Magyarország területén be kell tartani a nemzetbiztonsági szabályokat, még Soros Györgynek és embereinek is.

Ismét kifütyülték Orbánt,
2017-07-22 12:34:00

miközben ő épp arról beszélt, hogy reálpolitikusként viszonyul az RMDSZ-hez: ha az emberek az RMDSZ-t választják meg, akkor ő minden politikai és filozófiai elvet félretéve az RMDSZ-szel fog eyüttműködni.

Az esetből a színpadtól távoli sajtósátorból annyit láttunk, hogy két-három idős ember reformáció emlékéves kalapban lefogott a padok alatt valakit, majd egy biztonsági ember elvezetett egy fiatal lányt.

 

 

 

A tiltakozó fiatal nő visszajott a táborba, miután korábban már kivezették. A nőt két férfi tettlegesen, több másik személy pedig verbálisan bántalmazta, mivel sípolva protestált Orbán beszéde alatt.

A HVG videója az első incidensről:

 

 

Ezt fogja idézni a román média Orbán Viktortól
2017-07-22 12:29:00

„Az autonómiát támogatom, pont. Jobb híján, pont”.

Orbán Viktornak ez a személyes meggyőződése az erdélyi magyar autonómiával kapcsolatban. Hangsúlyozza, hogy ez nem kormányálláspont, hanem a saját, személyes viszonyulása.

Fa Nándor üdvözletét küldi,
2017-07-22 12:17:00

már nem lehet itt, de nagyon jól érezte magát Tusványoson. Először járt Erdélyben. Németh Zsolt ennek nyomán el is kereszteli Tusványost Spirit of Kárpát-medencének, a Spirit of Hungary nevű Fa Nándor-hajó mintájára.

Következnek a kérdések
2017-07-22 12:16:00

van itt minden, a reformációs emlékévtől az autonómián és a Brexiten át a CSOK esetleges erdélyi folytatásáig. Még angol nyelven is felolvasnak egy kérdést, ami arra vonatkozik, hogy megvédi-e Magyarország Lengyelországot. Ezt nyilván egy itt lévő lengyel kérdezi.

Itt az Orbán-beszéd sommázása
2017-07-22 12:07:00

„Eddig azt hittük, hogy Európa a jövőnk, most azt mondjuk: mi vagyunk Európa jövője” – zárja beszédét Orván Viktor.

Magyarország ismét tekintélyes ország lehet
2017-07-22 12:03:00

Magyarország Trianon óta nem állt ilyen közel ahhoz, hogy újra erős és tekintélyes ország legyen, hogy a nemzet visszanyerje önbizalmát.

„Mindenkit arra kérek, hogy regisztráljon és vegyen részt a választáson, Önöknek is van beleszólása a magyarországi választások eldöntésébe” – mondja Orbán, aki ki is mondja, hogy nem az ellenzékkel szemben kell megnyernie a választást jövőre, hanem a „Soros-birodalommal” szemben.

Állnunk kell a sarat Brüsszellel, Sorossal szemben a következő kilenc hónapban, a választásokig, mondja, és erre képesek leszünk, civilizált, európai módon – ígéri.

Mit csinál a magyarországi ellenzék?
2017-07-22 12:01:00

Orbán szerint ezt:

A magyar ellenzék át akarja adni az ország irányítását Brüsszelnek.

Ha a választások után nem kereszténydemokrata kormány alakul (Brüsszelnek pedig ez az érdeke), az gyengíteni fogja Magyarországot, a V4-eket és ezzel egész Közép-Európát.

„Amíg én miniszterelnök vagyok, Magyarország megvédi a határait”
2017-07-22 12:00:00

Ehhez nincs is amit hozzáfűzni.

Kifütyülték Orbánt Tusványoson
2017-07-22 11:58:00

Ilyen se sokszor történik. Két rövid füttyszó hangzott fel, az egyik akkor, amikor Szerbia felvételéről beszélt Orbán Viktor az Európai Unióba, a másodiknál pedig már úgy csodálkoztunk, hogy elfelejtettünk a beszédre koncentrálni.

Ez a helyzet ma Európában
2017-07-22 11:57:00

Orbán sarkos kijelentései:

Európában a kereszténydemokrata pártok elkereszténytelenedtek.

A baloldali pártok elvesztették a talajt a lábuk alól, kivonult alóluk a proletariátus, mivel a multik elviszik a gyárakat. Egyetlen lépésük a baloldaliaknak: frigyre léptek a neoliberális csoportokkal és megpróbálják megőrizni hatalmukat a kultúra föülött.

Most készítik fel Európát arra, hogy átadják a kontinenst egy kevert, muszlimizált Európának.

 

Meg kell állítani a migrációt
2017-07-22 11:54:00

Európa reformja nem kezdődhet mással, csak a migránsok megállításával, a bevándorlás leállításával. Vissza kell szállítani a törvénytelenül ideérkező migránsokat az EU-n kívülre, valahová. A britek elhagyták az EU-t, ezzel a világ egyik legnagyobb hadserege is távozott az EU-ből, ezért Európának rendelkeznie kellene olyan katonai potenciállal, amellyel képes megvédeni önmagát. Közös európai haderőre van szükség

Bővíteni kell az EU-t és Szerbiát minél előbb fel kell venni az Unióba.

Kötni kell két nagy történelmi szerződést: Törökországgal és Oroszországgal.

 

Itt a Soros-terv négy pontja
2017-07-22 11:52:00

Orbán Viktor szerint létezik egy Soros-terv, négy pontból áll:

  • évente be kell hozni egymillió migránst az Európai Unióba;
  • mindenkinek kell adni 4,5 millió forintnak megfelelő eurót, ezzel lehet fenntartani a folyamatos beáramlást, ez a szívóhatás, emiatt akarnak jönni a migránsok;
  • a beérkezett migránsokat szét kell osztani a tagállamok között;
  • fel kell állítani egy európai bevándorlási ügynökséget, amely elveszi a bevándorlásügyi hatásköröket a tagállamoktól és Brüsszel kezében összpontosítja.
Ahhoz, hogy Európa élni tudjon,
2017-07-22 11:52:00

és az európaiaké maradjon, vissza kellene nyerje a szuverenitását a Soros-birodalommal szemben. Után pedig meg kell reformálni az uniót, az Európai Bizottság dolga csak annyi kellene legyen, hogy betartassa az EU alapszerződését. A Bizottság politikai szerepét meg kell szüntetni.

 
Soros György Brüsszelben érvényesíti érdekeit
2017-07-22 11:48:00

Brüsszelben ma kialakult egy szövetség az európai emberek ellenében. Soros György ma könnyebben érvényesíti saját birodalmának érdekeit Brüsszelben, mint Washingtonban vagy Tel Avivban.

Brüsszel fő inkvizitora Timmermans. Az inkvizíció fő célpontja ma a nemzeti kormányzás megtörendő példája, Lengyelország. Ez a hadjárat nem fog célra vezetni, mert Magyarország minden európai szinten szolidáris lesz a lengyelekkel.

 

Szégyentelen dolog a németektől szolidaritásról beszélni,
2017-07-22 11:47:00

amíg egy németországi üzemben dolgozó munkás ötszörakkora fizetést kap, mint egy ugyanolyan munkát magyarországi gyárban végző ember.

A szolidaritás nem cél, hanem eszköz
2017-07-22 11:45:00

Az európai kultúrának nem célja, hanem eszköze a szolidaritás. A cél az, hogy az emberek békében, szabadon, biztonságban éljenek. Soha nem lehetünk szolidárisak olyan csoportokkal, amelyeknek célja megváltoztatni éppen az európai kultúrát. Az önfeladás a vége annak, ha ezekkel a csoportokkal szolidaritást vállalunk.

A migránsok értékrendje ellentétes Európa értékeivel
2017-07-22 11:43:00

A muszlim migránsok kultúrája élesen szembenáll az európai kultúrával. Például Európában a férfiak és a nők egyenjogúak, a muszlimoknál ez a viszony hierarchikus, a férfiaknak több joguk van a nőknél. Ez a két értékrend ellentétes egymással, nem létezhet békében egymás mellett.

Sokak szerint a sikeres integráció megoldja ezt a problémát. De ki kell jelenteni: sikeres integráció nincsen. Aki azt képzeli, hogy a gazdasági és demográfiai gondokat muszlim bevándorlókkal lehet orvosolni, tévúton jár.

A másik probléma: a muszlimok a saját értékrendjüket értékesebbnek gondolják, mint a miénket, illetve annál, amilyennek mi tartjuk a sajátunkat. A muszlim közösségek ezért erősebbek, mint a keresztény közösségek. Soha nem fogják magukévá tenni a mi civilizációs normáinkat.

A magyarok többsége nem támogatja Brüsszel nagyobb hatalmát
2017-07-22 11:41:00

A magyarok 25 százaléka szerint több hatalmat kell adni Brüsszelnek, de hálistennek van 61 százalék, aki szerint a nemzetállamnak legyen több hatalma, Brüsszelét pedig meg kell nyirbálni – idézi Orbán egy magyar kormányzati felmérés eredményeit.

Orbán: az európaiaké lesz-e Európa? Ez itt a kérdés
2017-07-22 11:38:00

A következő évtizedek vezérkérdése Európában: az európaiaké lesz-e Európa. Magyarország a magyarok országa lesz-e, Németország a németek országa lesz-e, Franciaország a franciák országa lesz-e. Kik fognak élni Európában? A miniszterelnök szerint a muszlim jelenlétet Európában nem lehet pontosan felmérni, mert erről lényegében tilos adatot gyűjteni, csak becsléseink lehetnek. Főként abból olvasható ki Európa jövője, hogy milyen arányban van jelen a 15 és 45 közötti korosztály.

Magyarország megvédi a magyarokat, bárhol éljenek
2017-07-22 11:36:00

Ha bárhol a világban rálépnek egy magyar lábára, Budapesten egy piros lámpának ki kell gyulladnia – mondja Orbán Viktor.

Nézze élőben Orbán Viktor beszédét
2017-07-22 11:33:00

A képre kattanva élőben nézheti az M1 élő közvetítését:

A globális elitek küldöttei és a hazafias politikusok küzdelmében
2017-07-22 11:31:00

Donald Trump színrelépésével érzékelhetővé vált a globalista elit és a hazafias politika küzdelme. Magyarország a hazafiak oldalán, a jó oldalon áll - folytatja a miniszterelnök a szabadságharcos retorikát. Több mint tíz pontban foglalja össze, hogyan vívott Magyarország szabadságharcot az elmúlt nyolc évben: 

  • pénzügyi függetlenséget vívott ki azzal, hogy hazaküldte az IMF-et, 
  • munkát ad mindenkinek, aki dolgozni akar (kétszer annyian adóznak most Magyaroszágon, mint amikor a Fidesz kormányra lépett);
  • nemzeti tulajdoni többség van a bank-, energiaszektorban, a médiában, mintegy ezermilliárd forinttal vásárolt vissza az állam oktalanul privatizált cégeket,
  • demográfiailag még nem független Magyarország, a gyermekszülésről kizárólag a nők döntenek, ebbe a politikum nem tud beleszólni, de családbarát politikát lehet folytatni: multik különadója megy Orbán szerint gyermeknevelési támogatásra;
  • közbiztonság;
  • innováció - nem érkeztünk meg, de bekopogtunk az új iparágak kapuján;
  • az ország stabil védelmi rendszer része;
  • legyen képes a világ nagy rendezvényeit vendégül látni, most például a vizes vébét;
  • hadsereg viszont korlátozott módon áll rendelkezésünkre, a haderőfejlesztési program még csak most kezdődött.
Magyarország elveszi a pénzt a multiktól és a családoknak adja
2017-07-22 11:30:00

Magyarország rengeteg pénzt költ a családtámogatásra, ehhez pedig a pénzt a multiktól veszi el. Évente 500 miliárd forintról van szó – mondja Orbán. Ez a magyar demográfiai, családtámogatási politika anyagi alapja: elvesszük a nagy profitokat és odaadjuk azoknak, akik gondoskodnak a nemzet jövőjéről.

A V4-es együttműködésről beszél Orbán
2017-07-22 11:20:00

Az elmúlt évek legfontosabb fejleménye, hogy a Visegrádi négyek – Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország együttműködése megerősödött.

Emlékezzünk: Obama volt amerikai elnök az első fontos beszédét Kairóban mondta el, Trump jelenlegi elnök pedig Varsóban, ennek pedig jelentősége van – mondja Orbán.

27 éve evidenciának számított a teljes hasonulás a Nyugathoz, de már akkor úgy gondolták Bálványoson, hogy fontos mondanivalójuk van a vasfüggönyön inneni szabadságharcosoknak, mondja Orbán Viktor.

 

Gratula a Sepsi OSK-nak
2017-07-22 11:18:00

Orbán Viktor azzal kezdi, hogy gratulál a Sepsi OSK focicsapatnak, hogy feljutott a román első ligába. Fel is mutat egy OSK-pólót.

Tőkés Európát félti a „reánkszabadított” menekültáradattól
2017-07-22 11:11:00

És még a tíz évvel ezelőtti Merkelnél tart, sokadszorra robbantja a multikulti halott közhelyét. Úgy véli, az elszaporodott medvék mellett az erdélyi magyarságot is speciális védelem illeti meg.

Olvassa el itt Tőkés László beszédét, elhangzása után azonnal szétküldték a sajtónak.

Mutatunk pár fotót is
2017-07-22 11:09:00

 

 

Elveszítettük a románokat
2017-07-22 11:07:00

Mármint a román partnereket a bálványosi folyamatos dialogizálásból, sajnálkozik Tőkés László. Viszont a bálványosi értékek megmaradtak, jelenti ki.

Míg Németh Zsolt köszönti a teljes politikai palettát,
2017-07-22 10:58:00

a sajtóasztaloknál óriási frusztrációkat próbálunk visszafojtani: nem megy semmilyen internetes hálózat, se wifi, se mobilnet. Előre is elnézést kérünk, az jelenik meg majd portálunkon, ami a csigabiteken véletlenül felcsúszik a szerverre.

Németh Zsolt bedobja az első erős szöveget:
2017-07-22 10:54:00

„Tusványoson politikusaink papolnak, papjaink politizálnak”.

Kezdődik
2017-07-22 10:49:00

Megjött Orbán Viktor miniszterelnök, aki egy banánzöld inget visel. Ez azért fontos, mivel a média minden évben részletesen kitárgyalja, hogy milyen színű az ing, sima vagy kockás, volt-e már korábban a kormányfőn és ez mit jelent stb.

Orbán mellett megszokott beszélgetőtársai, Németh Zsolt és Tőkés László ül a színpadon.

Most már tényleg csak Orbán hiányzik
2017-07-22 10:36:00

a tusványosi placcról, a hallgatóság, a sajtó és a biztonsági emberek mind a helyükön vannak.

Idén is percről percre tudósítunk,
2017-07-22 10:31:00

 legalábbis ha az internet istenei is ezt akarják.

Itt aszalódunk a sajtósátorban,
2017-07-22 10:29:00

közben az a hír járja, hogy Orbán megérkezett, de mi még nem látjuk.