Még egy ortodox pap keveredett homoszexuális botrányba

Ezúttal egy Máramaros megyei kolostor vezetőjéről van szó.
Hirdetés

Egymás után dőlnek ki a csontvázak a román ortodox egyház szekrényéből: már megint homoszexuális kapcsolat miatt került a figyelem homlokterébe egy görögkeleti elöljáró.

Most a Máramaros megyei Jóháza (Prislop) ortodox kolostorának főnöke Celestin Ceuşan egy homoszexuális tartalmú üzenetváltása került nyilvánosságra került. A beszélgetés közte és egy volt szerzetes között zajlott.

Vasile Bănescu, a román ortodox patriarchátus szóvivője csütörtökön a Mediafax hírügynökségnek elmondta, az egyház jelenleg vizsgálatot folytat az ügyben.

A szatmári és máramarosi ortodox püspökség szerdán Nagybányán meghallgatta  Ceuşant, és úgy döntött, megfosztja a házfőnöki rangtól, és egyszerű szerzetesként áthelyezi egy másik kolostorba. A házfőnök beismerte: valóban lezajlott közte és a volt szerzetes között az inkriminált üzenetváltás. A vizsgálat még csak most kezdődött el,  és  Ceuşant akár el is tilthatják a papi hivatás gyakorlásától.

Mint néhány napja a moldvai Huszváros (Huşi) ortodox püspökéről, Corneliu Bârlădeanuról olyan videófelvétel került elő, amelyen az látható, hogy egy másik férfival folytat intim kapcsolatot.

Hirdetés