Bombafenyegetés a MÁV-nál: a vizsgálat miatt késnek a nemzetközi vonatok

Telefonos bejelentés érkezett, a rendőrség minden szerelvényt tüzetesen ellenőriz.
Hirdetés

Bombafenyegetés miatt a magyar rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot szerdán – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közlemény szerint egy ismeretlen férfi tett telefonon bejelentést arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.

A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Mávinform MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint délelőtt fél tíz óta ideiglenesen leállt a nemzetközi vonatok közlekedése az országos vasúthálózaton. A szerelvények az átvizsgálásuk után folytathatják útjukat.

Hirdetés

Szerda éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani – tették hozzá.

A vasúttársaság Vonatinfó alkalmazása szerint az érintett nemzetközi járatok többsége már 100-160 percet késik.
 

Hirdetés