Palesztin merénylők megöltek két izraeli rendőrt Jeruzsálemben

Ők sem élték túl a támadást.
Hirdetés

Három palesztin merénylő pénteken rálőtt két izraeli rendőrre Jeruzsálem óvárosában, az Oroszlános kapu közelében, a biztonságiak lelőtték a támadókat – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, az ynet. A két rendőr a kórházban belehalt sérüléseibe.

A merénylők az al-Aksza- és a Sziklamecsetnek otthont adó Mecsetek tere, izraeli nevén a Templomhegy felől érkeztek. Az óváros Oroszlános kapujánál célba vették a rendőröket, majd visszamenekültek a mecsetek felé, de a biztonságiak üldözőbe vették és lelőtték őket. A rendőröket kórházba vitték, ahol később belehaltak sérüléseikbe.

Az izraeli arab Umm al-Fahhem városból származó merénylők közül kettőnél géppisztoly, harmadik társuknál pedig pisztoly volt. A rendőrség lezárta a Templomhegyet, s bejelentették, hogy nem lehet megtartani a muszlimok számára kiemelten fontos pénteki imát a Mecsetek terén, ahol minden héten ezrek gyűlnek össze imára. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a merényletet.

A jeruzsálemi óvárosnál gyakran történnek merényletek vagy merényletkísérletek. A múlt hónapban az óváros Damaszkuszi kapujánál palesztin merénylők halálra késeltek egy 23 éves női határőrt. 2015 ősze, a legújabb erőszakhullám kezdete óta számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, s ezekben a támadásokban 43 izraelit, valamint két amerikai turistát és egy brit állampolgárt öltek meg. Az izraeli biztonságiak 283 palesztint öltek meg, többségüket támadóként azonosították.

Izrael szerint az újabb erőszakhullám a palesztin politika miatt robbant ki. A palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás okozta frusztráció vezet újabb és újabb merényletekhez.

Hirdetés