Egyetemi hallgatót mart meg egy vipera a Retyezátban

Nem volt könnyű eljutniuk hozzá a katasztrófavédelmiseknek.
Hirdetés

Egy kutatásokat végző 27 éves egyetemistát mart meg egy vipera az Iker (Gemenele) tudományos rezervátumban. A fiatalt beoltották az ellenszérummal és elszállították a dévai sürgősségi kórházba, tájékoztatott a Hunyad megyei katasztrófavédelem.

Az esetet hétfőn este 21 óra örül jelentették az 112-es egységes sürgősségi segélyhívó számon. A nehéz terep miatt egy öt fős hegyimentőcsapat három óra múlva érkezett meg az egyetemistához.

Az egyetemi hallgató tudatánál volt amikor megérkeztek a hegyimentők, bokája környékén marta meg a kígyó.

Az elsősegélynyújtás után a fiatalt olyan helyre szállították, ahonnan átvehette őt egy SMURD egység. A helyszínen beadták neki a kígyómarás elleni szert, és a dévai kórházba szállították.

Hirdetés

A katasztrófavédelmisek felhívják a turisták figyelmét, hogy óvatosan közlekedjenek, legyenek elővigyázatosak, ugyanis a legtöbb esetben ezek a helyszínek nehezen megközelíthetőek , a mentőcsapatoknak sok időbe telik, míg elérnek a balesetek helyszínére.

A fiatal férfi a második személy, akit a hegyekben megmart egy kígyó. Pénteken egy 65 éves pásztort mart meg a vipera a Kis-Retyezátban. A férfit a SMURD rohammentő-szolgálat helikopterével szállították a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba.

Hirdetés