Nem bírt el 30 tonnát, beszakadt egy híd Gyergyóújfaluban

Az aszfalttal terhelt gépkocsi a Marosba zuhant. A károsult cég a közlekedési rendőrséget okolja a történtekért, ezért perre megy.
Hirdetés

Beszakadt hétfőn egy aszfaltot szállító teherautó alatt a székelyföldi Gyergyóújfalu alszegi Maros-hídja – tájékoztat a Székelyhon alapján az MTI. A jármű a Gyergyóújfaluban még csak patak méretű Marosba zuhant, a sofőrnek nem esett bántódása. A 16 tonnás önsúlyú, 14 tonna aszfalttal terhelt gépkocsi épp a hídra vezető alszegi út aszfaltozásához szállította az alapanyagot, és háttal tolatott a fém szerkezetű, fa járófelületű hídra, mely nem bírta el a súlyt. A gépkocsi rakománya a folyóba zuhant, a vezetőfülke fennakadt a hídpilléren.

Az aszfaltozó székelyudvarhelyi cég munkavezetője a baleset miatt a közlekedési rendőrséget okolta, mely semmilyen súlykorlátozást nem jelölt a híd két oldalán. „Ha mi valahol az utakon dolgozunk, és véletlenül nem tesszük ki a figyelmeztető táblákat, megbüntetnek. Itt, ezen a hídon semmilyen figyelmeztetés nem volt, ami jelezte volna, hogy milyen járművek átkelésére alkalmas” – fogalmazott a munkavezető. Hozzátette, az aszfaltozó cég minden bizonnyal feljelentést tesz a rendőrség ellen.

A Maros völgyében fekvő Gyergyóújfalu lakói a településen levő másik hídon juthatnak át a folyó túloldalára.

Fotó: Gergely Imre, Székelyhon

 

Hirdetés