Mikrobuszok keveredtek súlyos balesetekbe

A Fehér megyei baleset után hat, a Teleorman megyei után 14 személyt kellett kórházba vinni. Egy személy meghalt.
Hirdetés
Hatan kerültek kórházba csütörtök reggel, miután a mikrobusz, amelyben ültek, személygépkocsival ütközött Gyulafehérvár kijáratánál, az 1-es országúton, Marosszentimre területén. A becsapódásban a mikrobusz sofőrje elvesztette az irányítást a jármű fölött, és belerohant a benzinkútba.
 
„A baleset az 1-es országúton, Marosszentimre településen, Gyulafehérvár kijáratánál történt. Hat személy megsérült, mindannyian a mikrobuszban utaztak, kórházba szállították őket. A mikrobusz munkásokat szállított. A balesetet az okozta, hogy a benzinkúttól kifelé haladó taxi sofőrje nem adta meg az elsőbbséget” – tudta meg a Mediafax tudósítója a rendőrségtől.
 
Csütörtök délután még súlyosabb baleset történt a Teleorman megyei Furculeşti település közelében: egy mikrobusz teherautóval ütközött. A kamionsofőr szerint leblokkolt járművének az irányítási rendszere. 
 
Az ütközés következtében 17 személy megsérült, 14-et kellett kórházba szállítani – írja a Mediafax hírügynökség. Egyikük sérülése olyan súlyos volt, hogy később belehalt – közölte Raed Arafat államtitkár. Két gyereket fővárosi kórházakba szállítottak, és valószínűleg egy harmadik is oda fognak, a felnőtt sérültek közül négyet visznek Bukarestbe.

Hirdetés