Folytatódik a Kövesi-ellenes tüntetés a DNA előtt

A kormányzó Szociáldemokrata Párt egyik képviselője nagyon ki szeretné törni a politikusbűnözőket vegzáló ügyészség vezetőjének nyakát.
Hirdetés

Második napja tüntet az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) előtt Liviu Pleşoianu szociáldemokrata képviselő, a 2009-es államfőválasztást kivizsgáló parlamenti bizottság tagja. Liviu Pleşoianu, akárcsak szerdán, feliratot tart a kezében: „Kövesi a hazugságvizsgálós vizsgálaton: Voltál Oprea otthonában?”

„A szemébe akarok nézni Kövesinek (…). Én innen egyenesen a parlamentbe megyek, a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló bizottság ülésére, ahol ismét kérni fogom, hogy bocsássák szavazás alá kérésemet, hogy jelentsük fel a bűnüldöző szerveknél a DNA főügyészét, mert akadályozza a bizottság munkáját” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Liviu Pleşoianu.

Hozzátette: meg akarja kérdezni Laura Codruţa Kövesit, hogy Oprea otthonában tartózkodott-e 2009-ben, a választások éjszakáján. A képviselő azokra a vádakra utalt, miszerint a főügyész a 2009-es elnökválasztás estéjén, még legfőbb ügyészként több vezető állami tisztségviselővel – például George Maiorral, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) akkori igazgatójval – Gabriel Oprea későbbi belügyminiszter otthonában tartózkodott, és közbeavatkoztak a választások eredményének befolyásolása érdekében.

A DNA székhelye előtt többen összegyűltek olyanok is, akik Laura Kövesi főügyészt támogatják.

Hirdetés