Holnapután kezdődik a Double Rise Torockón

17 helyszínen több mint 100 program. De hogy lehet odajutni és mennyiért?
Hirdetés
Június 29-én indul a Double Rise erdélyi összművészeti fesztivál Torockón, és végre megtudtuk, hogyan élvezhetük ki a 17 helyszínen zajló, több mint száz programot. A türelmetlen fesztiválozókat már szerda este 21 órától ingyenes beköltözős bulival várják a szervezők a Napozóban.
 
Hogy az mi? Nem a torockói strand, de majdnem: egyike a tucatnyi fesztiválhelyszínnek. A helyszíneket az alábbi térképen tüntették fel:
 
Double Rise fesztiváltérkép
 
A térkép kattintásra nagyobb lesz.
 

Szállítás 

A Double Rise-ra kijutni Kolozsvárról a fesztivál saját buszjáratával lehet, amely megáll majd a közbeeső Tordán is. A buszok Kolozsvárról a Horia Demian Sportcsarnok előtti parkolóból indulnak, Tordáról az Autogara sens vest buszállomásról. 
 
Torockóról a falu Torda felőli végében kijelölt buszmegállóból szállítja a fesztiválozókat haza. A buszjegy ára Kolozsvárról 20 lej, Tordáról 10 lej. A felszállás érkezési sorrendben történik. A fesztiválbuszok menetrendje:
 
Double Rise buszjáratok
 
A kép kattintásra nagyobb lesz.
 
A szervezők nem szeretnék, ha az egész falut ellepnék az autók, ezért arra kérik az autóval érkezőket, hogy használják a fesztiválra kialakított parkolót (keresd és lásd a térképen). Sőt: a zavaróan parkoló autók fotóit pellengérre állítják a Double Rise Facebook-oldalán.
 

Fizetés

A rendezvény idén készpénzmentes lesz, a fesztivál területén árusított ételeket és italokat tokenekkel lehet megvárásolni, melyeket a tokenárusító pontoknál lehet beváltani. Egyébként sem kell zsákban cipelned a készpénzt, a fesztivál számára bankautomatát biztosít az OTP.
 
A tavalyi hiányosságot pótolva és a fesztiválozók kérésének eleget téve idén egyetlen pontban azért lehet majd dohánytermékeket is vásárolni.
 

Csak egészség legyen meg térerő

Ugyan Torockót többek között azért is nagyon szeretjük, mert gyakorlatilag nincs térerő, de a fesztiválon most lesz. Telekom-kártyával érdemes készülni, mert a szolgáltató jelerősítő toronnyal érkezik Torockóra.
 

Szállás

A turizmusból élő faluban a szállások már rég elfogytak. Lehet viszont sátorozni, a sátorozás ára azonban nincs benne a fesztiválbérlet árában. A kemping ára 39 lej. A kemping területére csak érvényes kempinges karszalaggal lehet bemenni.
 
Jegyeket és bérletek csütörtök reggel 9-ig kedvezményesen lehet vásárolni a www.doublerise.ro honlapon 179, illetve 69 lejes áron. A helyszínen ugyanezek 209, illetve 69 lejbe kerülnek. A napijegyekkel másnap déli 12 óráig lehet a fesztivál helyszíneire belépni. A rendezvény 10 év alatti gyermekek számára ingyenes.

Hirdetés