Carmen Dan a PSD egyik kormányfőjelöltje

De állítólag nem őt, hanem Mihai Tudose gazdasági minisztert nevesítette Liviu Dragnea.
Hirdetés
FRISS: A Mediafax belső értesülései szerint egyedül Mihai Tudose jelenlegi gazdasági minisztert nevesítette Dragnea a PSD vezetőtestületének most zajló ülésén. Állítólag ő az egyetlen kormányfőjelölt, aki el is fogadta a jelöltséget.
 
Carmen Dan a PSD egyik kormányfőjelöltje, erősítette meg hétfőn Liviu Dragnea. Vele együtt öt vagy hat kormányfőjelöltje van a Szociáldemokrata Pártnak – írja az Agerpres hírügynökség.
 
A PSD országos végrehajtó bizottságának ülése előtt Dragnea úgy nyilatkozott: két kivétellel valamennyi területi PSD-szervezet elnökével tárgyalt az elmúlt napokban, ugyanakkor parlamenti képviselőkkel, párttagokkal is konzultált, és 
„öt-hat változat körvonalazódott a miniszterelnöki tisztségre”. 
A két kivétel valószínűleg a Temes megyei és a Iași megyei szervezet elnöke lehet, e két szervezet nyilvánosan is Sorin Grindeanut támogatta a bizalmatlansági szavazás előtt.
 
Dragnea kifejtette, fontosnak tartja, hogy az általa vezetett párt egységes maradjon. „Be is bizonyította egységes voltát, még akkor is, ha nagyon nehéz időszakon mentünk keresztül” – tette hozzá. „Többségben vagyunk, végülis erre bizonyíték a bizalmatlansági indítvány. Egyszerű matematika” – mondta Dragnea a PSD országos végrehajtó bizottságának ülése előtt, amelynek során kijelölik a párt kormányfőjelöltjét. 
 
Dragnea azt is elmondta, hogy az utóbbi 48 órában nem beszélt ugyan az államfővel, de bízik benne, hogy a PSD javaslata elfogadásra talál. Kijelentette: „korrekt hozzáállásként” értékeli, hogy Iohannis nem avatkozott be a kormányfőjelölt nevesítésébe. „Azt hiszem, ő is stabilitást akar, akárcsak mi” – mondta a PSD elnöke az államfőről. 
 

Carmen Daniela Dan most épp lemondott / leváltott / ügyvivő belügyminiszter.

1970-ben született, és a pártelnök Liviu Dragnea megyéjében, Teleormanban vált általános iskolai titkárnőből belügyminiszterré – írta fél éve az Adevărul. 1989-ben érettségizett, egyetemi diplomát viszont csak 2000-ben, 30 évesen szerzett: a rendőrakadémiát végezte el. Korábban járt a teljesen ismeretlen Ökológiai Egyetem jogi karára.
 
Érettségi után hat évig volt a 11 ezer lakosú Videle városka egyik általános iskolájának titkárnője, majd az Agricola, később a Raiffeisen bank helyi kirendeltségén dolgozott. 2002-től 2012-ig jogtanácsos, majd ügyvezető igazgató volt a Teleorman megyei tanácsnál. Alprefektus, 2016 márciusa és októbere között pedig a megye prefektusa volt. A tisztségről azért mondott le, hogy a PSD szenátori listájának élén induljon a tavaly év végi parlamenti választásokon. Bejutott, és a szenátus jogi bizottságának elnökévé választották, majd belügyminiszter lett Sorin Grindeanu megbuktatott kormányában.
 
Egy 80 négyzetméteres lakás tulajdonának fele, két autó és egy százezer lejes adósság volt a birtokában 2016 végén.

Hirdetés