Pásztorra támadt egy medve Csíkdánfalva közelében

A férfi az idei évben a negyedik személy Hargita megyében, aki medvetámadás áldozata lett. Maros megyében sem jobb a helyzet.
Hirdetés

Csíkdánfalva közelében támadt rá szombaton egy juhait legeltető pásztorra a medve – tudósít az Agerpres. A férfit a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították.

Demeter Ferenc, a kórház menedzsere azt nyilatkozta, az 56 éves juhász elmondása szerint a legelőn volt juhnyájával, amikor megtámadta a nyájat a medve.

A férfi megpróbáltak elkergetni az állatot, azonban a medve földhöz vágta és combon harapta. A férfit pásztorkutyái mentették meg, amelyek elüldözték a medvét.

Demeter Ferenc elmondta, a férfit lábsérülésekkel szállították a kórházba, sebeinek zöme csak felszínes sérülés, egyetlen helyen érte el a harapás az izomszövetet. A juhász sebeit ellátták és a sebészeti osztályon tartják megfigyelés alatt. A férfi az idei évben a negyedik személy Hargita megyében, aki medvetámadás áldozata lett.

Mindeközben Gödemesterháza (Stânceni) község környékén, szombat délután több tíz vadász, erdész, csendőr, környezetvédelmi őr és erdőőr vett részt egy felderítő akcióban, amelynek során egy sebesült medvét próbáltak megtalálni és elkábítani.
Lucian Goga prefektus az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a medvét megtalálták és nagyon súlyosan megsérült, így nem jelent veszélyt a keresők számára.
A Maros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) szerint csak ezen a héten három medvetámadást is jeleztek a megye területén. Két esetben emberre, míg egy alkalommal juhnyájra támadt a medve.

Hirdetés