Elfogták a nőket késelő és taxit rabló férfit

Beszterce-Naszód megyéből a szomszédos Suceava megyéig tudott menekülni.
Hirdetés
Két idős nő megkéselésével és egy taxi ellopásával gyanúsítják azt a Beszterce-Naszód megyei 24 éves férfit, akit péntek reggel Suceaván sikerült elfogni, miután a rendőrök több ellenőrző pontot állítottak fel a környező megyékben.
 
Súlyos sérülésekkel került két, közel 90 éves nő a Beszterce-Naszód megyei Jádról kórházba csütörtök éjszaka, miután egy 24 éves kusmai férfi megtámadta és késsel többször megszúrta őket. A nyomozók szerint a férfi betört a házba, ahol a két szomszédasszony lakott, elvitte az összes pénzüket (600–700 lejt), késsel többször megszúrta, majd otthagyta őket. 
 
Amint kiment a házból, a férfi taxit hívott, hogy a megye egy másik településére vitesse magát. Az úton elmesélte a taxisofőrnek, hogy megkéselte a két idős asszonyt, majd a sofőrt is megfenyegette a késsel, ezzel kényszerítve, hogy átadja a nála lévő pénzt, és hagyja el a járművet.
 
„A besztercei rendőrséget az 58 éves taxisofőr értesítette, akit egy 24 esztendős férfi késsel fenyegetett, és arra kényszerített, hogy engedje át neki a volánt. Az 58 éves férfi elmesélte a rendőröknek, hogy a férfi elmondta neki, hogy megkéselt két nőt Jád településen. A két asszonyt a rendőrség azonosította, ők pedig azt is meg tudták mondani, ki volt az elkövető. A sérülteket kórházba vitték” – mondta el a Mediafax tudósítójának a Beszterce-Naszód megyei rendőrség szóvivője, Crina Sîrb.
 
A rendőrség ellenőrzőpontokat állított fel Beszterce-Naszód megye területén, illetve a szomszédos megyékben, hogy elkapják a szökésben lévő fiatalembert.
 
A gyanúsítottat végül Suceava megyében tartóztatták fel, mintegy öt órával a tettek elkövetése után. 24 órára őrizetbe vették, később pedig átadják a besztercei rendőrségnek.

Hirdetés