Saját vállalkozást indít az utak karbantartására Sepsiszentgyörgy

Jelenleg megyén kívül cégek végzik a munkálatokat, de az önkormányzat véget vetne ennek az állapotnak.
Hirdetés

Saját vállalkozást indít Sepsiszentgyörgy önkormányzata. Az utak karbantartásával foglalkozó vállalkozás elindításával legkevesebb 30 új munkahelyet létesítenek, jelentette be csütörtökön Antal Árpád polgármester az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint.

Antal szerint jelenleg megyén kívüli – például barcarozsnyói, ploiești-i és suceavai – cégek végzik a közutak karbantartási munkálatait a városban, ugyanis ezek nyerték meg a közbeszerzési eljárásokat, azonban a törvény megengedi, hogy a helyi önkormányzatok végezzék ezeket a munkálatokat, amennyiben erre szakosodott vállalkozás van a fennhatóságuk alatt.

„Sokszor a kis dolgok okozzák a legnagyobb kellemetlenséget” – írja ezzel kapcsolatban Antal Árpád a Facebookon, majd hozzáteszi: kisebb munkálatok alatt utak foltozását, útfestést, aknafedők szintrehozását, kisebb sétányok, járdák, lépcsők felújítását, patakmedrek takarítását értik.

„Az elmúlt években ezeket a munkálatokat kilencven százalékban megyén kívüli cégek végezték, az említett cég által ezeket a feladatokat megkönnyítve és felgyorsítva, közbeszerzési procedúra nélkül tudnánk megoldani. Számításaink szerint jövő tavaszra már üzemképessé válna, amit pedig még fontos kiemelni, hogy 30-50 új munkahelyet teremtene, több társadalmi réteg számára” – összegzett a polgármester.

Hirdetés